home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Kawasaki Z1000

Najviše pažnje u prvom delu filmske franšize "Pobesneli Maks" su svakako privukli Mel Gibson i njegov policijski Presretač, ali je pažnju ljubtelja dvotočkaša zaokupio jedan drugi model.

U pitanju je policijski motocikl, koji vozi Maksov kolega poznatiji pod nadimkom "Gusan".

Kao osnova za pomenuti policijski model iskorišćeni su Kawasaki Z100 i Z900, a sama mašina nije se puno pojavljivala tokom filma. Ali to joj nije smetalo da postane toliko popularna među zaljubljenicima u dva točka.

Kawasaki Z1000

Tokom godina, videli smo veliki broj replika, a najnovija je delo radionice iz Lisabona po imenu Unik Motorcycles. I mogla bi biti najbolja do sada!

Projekat je nastao nakon što je posetilac radionice prokomentarisao stari Z1000 koji se motao u uglu. Sa iskrom inspiracije, tim je krenuo u stvaranje verne replike originalne MFP (Main Force Patrol) mašine.

Kawasaki Z1000

Da bi lakše našli inspiraciju, Tijago Gonsalveš i Luiš Košta su u radioni prikazali su originalni film u radionici, kako bi pomogli da se vrati kući kakva je ambicija projekta bila.

Konačan rezultat je jedan od najvernijih filmskih replika motocikal ikada. Od boje i nalepnica, do kokpita sa Tokai radio sistemom, morate zaista pažljivo pogledati da vidite da ovo nije original koji je korišćen u filmu iz 1979.

Izvor: Moto-berza.comčitanja : 390Komentari