home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Honda je danas najavila da će na salonu automobila u Parizu ove jeseni održati evropsku promociju nove generacije modela Jazz, koji je inače u Japanu predstavljen još krajem prošle godine (tamo se prodaje kao Honda Fit).

Dosadašnji model se pokazao kao veoma uspešan gradski automobil, ekonomičan, prostran (za svoju veličinu), sa odličnim manevarskim sposobnostima i naprednim stajlingom. Ipak, što se stajlinga novog Jazza tiče, ovde se u osnovi radi o dizajnerskoj evoluciji sadašnjeg modela Jazz/Fit, jer se očigledno Honda drži izreke da se pobednički tim ne menja (dosadašnji model je prodat u više od dva miliona primeraka).

Najuočljivije izmene se zapažaju na prednjem delu (veoma podseća na prethodni evropski Civic sa petora vrata), gde je novi Jazz dobio drugačije oblikovana svetla, novu haubu, modifikovani branik i atraktivniju masku. Sa strane nema epohalnih promena, dok su pozadi zapažaju izmenjena svetla, novi branik i malo drugačiji zadnji stub.   

Naravno, novi Fit je nešto veći u odnosu na dosadašnji istoimeni model, samim tim i prostraniji (ima više mesta za kolena i glave putnika na zadnjoj klupi). Naime, dužina je porasla za 55 mm, pa umesto dosadašnjih 3845 iznosi 3900 mm, širina je 1695 mm (+ 20 mm), visina 1525 mm (kao i kod starog modela), dok je međuosovinsko rastojanje veće za 50 mm i iznosi 2500 mm (osnovna zapremina prtljažnika je inače 399 litara).

I unutrašnjost je modernizovana, tačnije instrument tabla je osavremenjena, više je mesta za sitnice, a bolji je i kvalitet upotrebljenih materijala. I novi Jazz će naravno zadržati Hondin sistem veoma jednostavnog i praktičnog preklapanja zadnjih sedišta.   

Novi Jazz pokreću i-VTEC benzinski motori od 1,2 litra (sa 66kW/90KS, 114Nm) i 1,4 litra sa 74kW/100KS i 127Nm, dok dizelaš (bar za sada ) nije u planu. Slabiji benzinac se po fabričkim podacima zadovoljava sa 5,1 litrom goriva (emituje 120 grama CO2 po kilometru), a snažniji troši 5,3 litra na 100 km (emituje 124 grama CO2 po km). U ponudi su 5-stepeni manuelni i šestostepena i-SHIFT transmisija sa komandama za menjanje brzina na volanu (samo uz 1.4 motor),

Inače, prodaja novog Jazza u Evropi startuje u novembru ove godine po, za sada, nepoznatoj ceni.čitanja : 1611Komentari

http://www.videooglasi.net/Potpuno-nova-Honda-Jazz-15-923-listing.htm

Autor Dragan 29 Jul 2008, 09:50