home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Nakon modela Splash, iz Suzukija stiže još jedan gradski mališan – novi Alto, odnosno serijska verzija koncept vozila A Star, koga su prvi mogli da vide posetioci ovogodišnjeg Salona automobila u Nju Delhiju (kasnije je bio izložen i na salonu u Ženevi).

Evropska publika će novi Alto moći da vidi na ovogodišnjem Salonu automobila u Parizu, od 4. do 19. oktobra (za novinare se otvara već 2.10.), dok će prodaja startovati tokom sledeće godine.

Naravno, izgled pomenute koncept verzije je delimično izmenjen prilikom konverzije u serijski model, pa auto sada deluje nešto klasičnije, mada i dalje dovoljno privlačno da ravnopravno konkuriše u A segmentu tržišta (Renault Twingo, Fiat 500, Kia Picanto, Hyundai i10, Chevrolet Spark, novi Ford Ka...).

Iako za sada nema zvaničnih detalja (biće poznati do salona u Parizu), za pogon će prema ranijim informacijama biti zadužen potpuno novi 1,0 litarski benzinski motor, koji će zadovoljavati Euro5 standard i emitovati 109 grama CO2 po km.čitanja : 1109Komentari