home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA ISTORIJA

Dok se u Evropi već uveliko govori o njegovoj potpuno novoj generaciji, originalni Fiat Uno iz osamdesetih i devedesetih godina prošlog veka se i dalje proizvodi u Brazilu i to kao Fiat Mille. Naravno, vremenom je auto nekoliko puta dizajnerski osvežen, a ovih dana je prošao kroz još jedno doterivanje za novu prodajnu sezonu.

Sem blago doteranog spoljašnjeg izgleda (nova maska sa dve hromirane lajsne i novim Fiat logom, branici, svetla, novi aluminijumski točkovi), Mille za 2009. je dobio i unapređenu unutrašnjost (pre svega novi materijali za sedišta i oplate vrata), doterano ogibljenje i menjač, kao i modernizovani 1,0 litarski agregat (cilj je bio smanjiti potrošnju i emisiju CO2 za 10%). Rezultat? Mille i dalje nije najlepši auto na svetu ali je važno da je relativno pristupačan kupcima u Brazilu i da ne zahteva velike troškove održavanja.

Mille će se brazilskim kupcima nuditi u četiri verzije; kao Mille Fire Economy i Mille Way Economy (na četvrtoj slici - ima viši klirens, tvrđe podešeno ogibljenje, gume 175/70 R 13, više ukrasne plastike i branike koji nisu u boji karoserije) i to u varijantama sa 3 i 5 vrata.

Cene u Brazilu se kreću od (preračunato) 9685 evra za Mille Fire Economy sa troja vrata do 10.615 evra za Mille Way Economy sa 5 vrata.čitanja : 1601Komentari