home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA ISTORIJA

Mada je Ford predprodukcijsku verziju novog sportskog Focusa RS (prodaja serijske verzije startuje na proleće 2009. godine) već pokazao na nedavnom Salonu automobila u Londonu, to će ponovo učiniti i na Salonu u Parizu početkom oktobra, s tim što je sada poznato i par novih detalja.

Za njegov pogon je zadužen petocilindrični 2,5 litarski Duratec turbo motor (u paru sa šestostepenom manuelnom transmisijom), koji razvija okruglo 300KS i 440Nm obrtnog momenta, a ne 410Nm kako je bilo saopšteno ranije. To je dovoljno za maksimalnu brzinu od "260 i više km/h" i ubrzanje od 0 do 100 km/h za manje od 6 sekundi.

Zanimljivo je da su se u Fordu odlučili da Focus RS neće imati 4x4, već pogon samo na prednjim točkovima (sa LSD zatvaračem diferencijala).  

Uz snažniji motor, Focus RS će raspolagati i detaljno prerađenim ogibljenjem, za 40 mm širim tragom točkova, modifikovanim izduvnim i kočionim sistemom, doteranim enterijerom, dok će se za agresivniji izgled spoljašnjosti brinuti kompletan aerodinamički kit, koji podrazumeva novi prednji branik sa velikim otvorima za vazduh, integrisanim spojlerom i farovima za maglu, zadnji branik sa difuzorom, zatim otvore za vazduh na haubi motora, proširenja blatobrana, ispupčenije pragove i veliki zadnji krovni spojler (u paketu će naravno biti i novi aluminijumski točkovi od 19 inča sa gumama 235/35 i posebne RS oznake).

Posebna priča su boje, pa će tako osim ove "Ultimate Green", kupci moći da dobiju i "Performance Blue" i "Frozen White" boje.



čitanja : 1440



Komentari

Ala je ovo zver!

Autor Marko 05 Sep 2008, 18:29

ovo je auto,kakav Golf!

Autor dovla 08 Sep 2008, 15:26