home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Konačno, jedan od najočekivanijih noviteta ove godine (bar u Americi), hibridni Chevrolet Volt je i zvanično predstavljen u Detroitu i to na proslavi 100 - godišnjice General Motorsa.

Doduše, nekoliko zvaničnih Voltovih fotografija je procurelo još prošle nedelje, ali budući da su na tim slikama sa Voltom bili i čelnici GM-a, pojedini detalji su ostali sakriveni. Konačno, tajni više nema pa smo u prilici da vidimo njegov konačan izgled, koji se ipak dosta razlikuje u odnosu na istoimeni koncept automobil sa Salona automobila u Detroitu iz januara 2007. godine (jedan od ciljeva je bio poboljšati aerodinamiku vozila ali je ipak zadržana prepoznatljivost originala).

Kako stvari sada stoje, Volt bi trebalo da startuje na tržištu krajem 2010. godine kao model za 2011.- tu,  a što se cene tiče, zvanično još nije objavljena. Ranije se nezvanično govorilo o cifri od oko 30.000 dolara, ali se sada čini da će biti bliže 35.000 dolara, što je skoro dva puta više od nove Honde Insight sa očekivanom cenom od 18.000 dolara (o Hondi Insight više OVDE).

Volt inače postiže najveću brzinu od 161 km/h, njegov benzinski motor sem benzina može da koristi i E85 gorivo, litijum-jonska baterija može da se puni i kao "plug-in" na običnoj kućnoj naponskoj mreži, a samo na elektro-pogon je u stanju da pređe do 40 milja (oko 65 km) puta u gradskim uslovima vožnje. Drugim rečima, sasvim dodovljno za svakodnevnu relaciju kuća-posao-kuća. Auto je nastavak Chevroletove serije ekološki podobnih automobila, s tim što je sada naglasak na praktičnosti i na realnoj upotrebljivosti ovakvih vozila.

Volt inače ima pet vrata, četiri mesta za sedenje, prednji pogon, dugačak je 4404 mm, širok 1798 mm, visok 1430 mm, međuosovinsko rastojanje mu iznosi 2685 mm, a zapremina prtljažnika je 301 litar.

Za više informacija posetite : www.media.gm.com/volt

VIDEO I : promocija Chevrolet Volta

VIDEO II : Chevrolet Volt

VIDEO III : Chevrolet Voltčitanja : 1027Komentari

Zbog cega poredjenje sa Hondom Insight? Volt ce moci uraditi 100 mpg o cemu Insight moze samo da sanja.

Autor F-150 18 Sep 2008, 01:15

to mu je njblizi konkurent!? a i ti se yapitaj sta bi pre kupio od ta dva modela..

Autor shomibmw 19 Sep 2008, 01:15