home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Honda je novu, treću generaciju svoje kompaktne limuzine City nedavno prvo promovisala u Aziji, a juče je najavljeno da će se evropska premijera ovog ekonomičnog i pristupačnog modela održati na predstojećem Salonu automobila u Istanbulu.

City je namenjen pre svega azijskim kupcima (proizvodi se u 7 zemalja: Tajlandu, Filipinima, Maleziji, Indiji, Pakistanu, Kini i Turskoj, a prodaje u 39) i do sada je prodat u više od milion primeraka. Honda očekuje da i novi City nastavi sa uspešnom prodajom, a da bi se to i postiglo, City pored dinamičnijeg izgleda donosi i prostraniju i komforniju unutrašnjost sa kvalitetnijim materijalima, bolju ergonomiju, bogatiju standardnu opremu, unapređenu bezbednost i modifikovani 1,4 litarski i-VTEC benzinski motor sa 100KS (17 konja više nego ranije), koji pri tom ima i manju potrošnju (kupac može da bira između manuelnog ili automatskog menjača sa po 5 stepeni).

Sa manuelnim menjačem, novi City od 0 do 100 km/h ubrzava za 11,8 sekundi (1,6 sec bolje nego prethodnik), dok verziji sa automatikom treba 14,7 sekundi.

Novi City je inače napravljen na platformi nove Honde Jazz, dugačak je 4395 mm, širok 1695 mm, dok mu visina iznosi 1470 mm.

Cena za Evropu za sada nije saopštena ali je proizvođač saopštio da prodaja na Starom kontinentu (ali samo na određenim tržištima) počinje u januaru 2009.čitanja : 746Komentari