home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Sem potpuno novog karavana Sports Tourer (o tome više OVDE), Opel je za nastup Insignije na Salonu automobila u Parizu (4. do 19. oktobar) pripremio i dva nova turbo agregata i njenu ekonomičniju i ekološki prihvatljiviju ecoFLEX verziju.

Prvi novitet je 2.0 BiTurbo dizelaš sa 190KS, a drugi je 1,6 litarski benzinac koji raspolaže sa 180 konja. Oba već zadovoljavaju buduće Euro 5 standarde i popunjavaju paletu od sedam motora koji su dostupni u Insigniji.

Sem novih motora, Opel je kao premijeru za Salon u Parizu najavio i Insigniju ecoFLEX, koja se, poput Corse i Astre ecoFLEX, odlikuje smanjenom potrošnjom goriva i redukovanom emisijom CO2.

Opel za sada nije saopštio detalje o ecoFLEX Insigniji, ali treba očekivati da je prošla kroz isti tretman kao i pomenuti modeli Corse i Astre ecoFLEX, kojima su Opelovi inženjeri, između ostalog, reprogramirali elektroniku motora, produžili prenosne odnose u menjaču, smanjili težinu, poboljšali aerodinamiku (uključujući i spušteno ogibljenje) i dodali i gume sa manjim otporom kotrljanja.čitanja : 1110Komentari