home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Kao što je poznato, BMW je nedavno u svojoj fabrici u engleskom Oksfordu prestao sa proizvodnjom dosadašnje verzije Minija Cabriolet (poslednji primerak je verzija Cooper S Cabrio Sidewalk u White Silver metalik boji i namenjena je kupcu u SAD-u, koje je jedno od najvećih tržišta ovog engleskog brenda u vlasništvu bavarskog BMW-a).

Međutim, ljubitelji ovog malog automobila ne treba da strahuju, jer je BMW već završio sa razvojem nove generacije Minija Cabrio (serija R57), čije su se zvanične fotografije pre vremena pojavile na internetu. Po poslednjim podacima, novi Mini Cabrio bi trebalo da se na tržištu pojavi na proleće naredne godine, dok se premijera očekuje u januaru 2009. na Salonu automobila u Detroitu.

Poput aktuelne konvencionalne varijante sa tvrdim krovom (predstavljena 2006. godine), i nova Cabrio verzija donosi dizajn veoma, veoma sličan prethodniku, kao i nešto povećane dimenzije (što će najviše pozdraviti putnici na zadnjim sedištima). Bez obzira na modu ugradnje metalnih sklopivih krovova, i novi Mini Cabrio zadržava klasični platneni multifunkcionalni krov ali koji i dalje ima širok C stub, tako da od poboljšanja vidljivosti nema ništa.

Pokretaće ga već poznati benzinci od 1,4 i 1,6 litra sa 95KS (Mini One), 120KS (Mini Cooper) i 175KS (Mini Cooper S), a možda i 1,6 litarski dizelaš sa 110KS (Mini Cooper D). Pomenuti dizelaš inače emituje samo 104 grama CO2 po kilometru, a treba reći da će Cooper varijante imati i opciju sportskog, tvrđe podešenog ogibljenja. Takođe je u planu i sportska JCW varijanta.


Posebno za Mini Cabrio R57 u ponudi će biti i dve nove boje karoserije: Interchange Yellow i Horizon Blue, kao i nove Denim plava i Hot Chocolate boje krova.

Što se cena tiče, očekuje sa da novi Mini Cabrio u odnosu na brata sa limenim krovom bude skuplji za oko 10% (što znači da će cene u Velikoj Britaniji počinjati od nepunih 15.000 funti). 

U pomenutoj fabrici u Oksfordu je inače od proleća 2004. godine ukupno proizvedeno 164.000 primeraka Minija Cabrio, od toga 79.500 verzije Cooper Cabrio sa 85kW/115KS, sledi Cooper S Cabrio sa 56.500 komada (ima motor od 125kW/170KS) i 28.000 primeraka najslabijeg (66kW/90KS) modela Mini One Cabrio.čitanja : 838Komentari

najgluplje bacene pare su za kupovinu ovakvog auta

Autor sanid 28 Sep 2008, 17:47