home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA ISTORIJA

Izvor : Autosport.hr

Nakon što smo pre neki dan pisali o tjunerskoj kući RUF koja priprema potpuno električni Porsche Cayman, sada donosimo priču o Boxsteru na komprimovani vazduh. Najnoviji ekološki proizvod nazvan je MIIN AER Boxster, a debitovao je na nedavnom salonu alternativnih vozila i prevoza u Kaliforniji (Alternative Car and Transportation Expo).

Porsche na vazduh rad je firme GIMM a bazira se na modelu Boxster iz 1999. godine. Iako vizualnih promena u odnosu na "klasični" Boxster nema, pod prednjim poklopcem kriju se rezervoari vazduha, a za pokretanje se koristi novi sistem pogona koji koristi komprimovani vazduh. Proizvođač navodi da uz nultu stopu emisije štetnih gasova, ovako motorizovani "sportski" Boxster može do 105 km/h, dok zavisno od opterećenja vozila i brzine vožnje, autonomija iznosi 80 kilometara. Takođe, za punjenje rezervoara vazduha potrebno je svega desetak minuta priključiti vozilo na kompresor.

U GIMM-u žele zaštititi svoj revolucionarni pogon, ali takođe za sledeću godinu planiraju prodaju tehnoloških licenci, a u međuvremenu su u aktivnoj potrazi za ozbiljnim partnerima ili investitorima.čitanja : 1664Komentari