home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA ISTORIJA

Nova Mazda AZ-Wagon

30 Sep 2008 - 00:27 Noviteti Link

Samo par dana pošto je Suzuki japanskim kupcima predstavio novi Wagon R i Wagon R Stingray (o tome više OVDE), i Mazda je krenula sa prodajom redizajniranog modela AZ-Wagon, koji u stvari nije ništa drugo nego brat blizanac pomenutog Wagona R.

Kao i Suzuki, i Mazda je kupcima ponudila dve verzije AZ-Wagona: standarnu (slike 1 i 2) i nešto sportskiju varijantu AZ-Wagon Custom Style (slike 3 i 4), koja se od običnog modela razlikuje pre svega po promenjenom prednjem delu i bogatijoj opremi.

I ostale karakteristike AZ-Wagona su istovetne Suzukiju Wagon R, odnosno za pogon se brine maleni benzinac od samo 660 kubika zapremine (sa ili bez turbo punjača), dok ponuda menjača obuhvata četvorostepenu automatsku, petostepenu manuelnu i CVT transmisiju.

U zavisnosti od verzije i opreme (ovde treba napomenuti da su u ponudi verzije sa pogonom samo na prednjim i na sva četiri točka), Mazda AZ-Wagon u Japanu košta (preračunato) od 8700 do 14.000 dolara (standardni modeli), dok atraktivniji AZ-Wagon Custom Style staje od 12.000 do 15.910 dolara.

Mazda inače planira da mesečno u Japanu proda oko 2000 primeraka novog AZ-Wagona.čitanja : 1321Komentari