home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA ISTORIJA

Nova Honda Odyssey

17 Okt 2008 - 00:23 Noviteti Link

Honda Motor Co. će danas u Japanu startovati sa prodajom nove, četvrte generacije MPV modela Odyssey, koji će kupcima biti na raspolaganju u verzijama sa pogonom samo na prednjim i na sva četiri točka.

Ukratko, glavne karakteristike novog Odyssey-a (ima tri reda sedišta) su modifikovani spoljašnji izgled i novi, ekonomičniji 2,4 litarski DOHC i-VTEC četvorocilindrični benzinski motor (u verzijama sa 171 i 203KS), koji se može kombinovati ili sa petostepenom automatskom ili CVT transmisijom. Po fabričkim podacima, Odyssey sa ovim motorom u kombinovanom ciklusu troši 7,6 litara goriva na 100 km.

Unutrašnjost je osvežena novim bojama, kvalitetnijim štofom za sedišta, novim odlagalištima za sitnice, kao i Bluetooth konekcijom i el. pomerivim sedištima.  

Što se bezbednosti tiče, sve verzije novog Odysseya se opremaju Hondinim VSA sistemom elektronske kontrole stabilnosti, ABS-om, BAS-om, frontalnim i bočnim vazdušnim jastucima, vazdušnim zavesama (za sva tri reda sedišta), a dodati su i aktivni nasloni za glavu. Od opreme (bilo standardne bili opcione) treba izdvojiti dvozonski automatski klima uređaj, ACC cruise control, el. stakla i daljinsku centralnu bravu, kao i novi Multi-view Camera System i Lane Keeping Assist System (LKAS). 

U Hondi se nadaju da će mesečno u Japanu prodavati oko 4000 primeraka ovog modela, koji je inače dugačak 4800 mm, širok 1800 mm, a visok 1545 mm (međuosovinsko rastojanje mu iznosi 2830 mm).

VIDEO : Honda Odysseyčitanja : 997Komentari

Hmmm...dizajn i nije nesto.

Autor Eki 17 Okt 2008, 18:29