home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Novoizabrani američki predsednik Barak Obama kroz koji dan stupa na novu dužnost gde će ga dočekati i specijalno za njega izrađena predsednička limuzina. General Motorsu je ponovo dodeljen zadatak kreiranja predsedničke limuzine, koja u novom izdanju nosi i nadimak "zver".

Spoljašnjost Obamine limuzine je oblikovana po uzoru na Cadillacove modele, pa su tako recimo prednja svetla preuzeta sa Escaladea, a maska hladnjaka i zadnja svetla sa STS-a. Ipak, daleko značajniji je enterijer koji pruža komfor dostojan američkog predsednika, ali i adekvatne sigurnosne mere. Blindirana vrata su teška kao ona na Boeingu 757, a limuzina ima svoj vlastiti sistem opskrbljivanja kiseonikom, napredni protivpožarni sistem, "duge cevi", skladište suzavca, gume otporne na bušenje i "night-vision" kamere. Ni tu priči nije kraj jer Cadillacova limuzina krije i prostor u kome se nalaze zalihe krvi za slučaj nužde.  

Barak Obama će se prvi put voziti u svojoj novoj limuzini po aveniji Pensilvanija u Vašingtonu nakon što odradi inauguraciju.

Izvor : Autosport.hrčitanja : 1164Komentari

Opet?

Autor Eki 15 Jan 2009, 21:24

Zalihe krvi?

Ovi ljudi su postali zrtve kolektivne paranoje koju holivudski reziseri kreiraju!

Autor Chedomir 16 Jan 2009, 09:29