home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA ISTORIJA

Nakon što je dobio dozvolu o upotrebi od slovačke Federacije za letenje ultra laganim letelicama, AeroMobil 3.0 je počeo svoje finalne testne letove.

Prema tvrdnjama kompanije koja razvija i proizvodi AeroMobil, njihovo neobično vozilo je sada i vrlo blizu onome kako su oni zamislili da izgleda finalni proizvod.

AeroMobil 3.0 nije dizajniran da bude zamena za automobil nego je zamišljen za entuzijaste vazduhoplovstva koji žele da smanje troškove i da dobiju mogućnost smeštaja svoje letelice u svojim garažama. Dakle, umesto da imate neku malu Cessnu na aerodromu ili neki drugi ultra lagani avion i uz njega i auto kojim morate doći do aerodroma ili hangara, AeroMobil 3.0 možete imati kod kuće i njime otići na aerodrom kad god želite da letite.

Ukratko, AeroMobil 3.0 je prototip koji je vrlo blizu da bude finalni proizvod. Prototip je napravljen od istog materijala od koga će biti napravljen i finalni proizvod, kao što su napredni kompozitni materijali za izradu trupa ili karoserije, zavisi da li ga smatrate automobilom ili avionom.

Prototip takođe ima i svu opremu koja se mora naći i u proizvodnom modelu, kao što je oprema za navigaciju, autopilot, pa čak i napredni sistem padobrana koji bi trebalo da spreči najgori scenario u kritičnim situacijama.

Izvor: Klix.ba

Foto: AeroMobilčitanja : 993Komentari