home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

PSA Peugeot Citroen i Toyota Motor Europe (TME) su najavili da će početkom marta sledeće godine na sajmu automobila u Ženevi predstaviti tri modela koji su nastali saradnjom pomenutih kompanija (saradnja na ovom projektu je inače počela 2012. godine).


U pitanju su Citroen Space Tourer, Peugeot Traveller i Toyota ProAce, čija prodaja treba da počne u prvoj polovini 2016. godine. Ovde se radi o putničkim verzijama, ali treba očekivati da se kasnije pojave i njihove dostavne varijante.


Naravno, svaki od ova tri vozila je dobio drugačiji prednji deo, u skladu sa dizajnerskim rečnikom brenda kome pripada, pri čemu je kod Peugeota Traveller inspiracija pronađena u Peugeot Foodtruck conceptu.


Slike unutrašnjosti i konkretni detalji za sada nisu objavljeni, a saopšteno je da će se sva tri vozila proizvoditi u PSA Peugeot Citroen Sevelnord fabrici u Francuskoj.

Ivan Mitić – Autoblog.rsčitanja : 3056Komentari

Fiat (Scudo) izvisio.

Autor EsE 01 Dec 2015, 12:17

Fiat ce isto da ponudi ali sa renaultom

Autor Nikola 01 Dec 2015, 15:33

Peugeot pogubio kompas

Autor Dejan L 01 Dec 2015, 17:38

Nije dizajn toliko bitan u ovoj klasi.
A nije ni loš ( meni).

Autor moron 01 Dec 2015, 18:34

@Dejan L
zašto? pa da mu nisu stavili onaj bezvezni odbojnik, odnosno, da su mu stavili isti, ko na Food Truck konceptu (masivniji usis zraka za hladjenje samo na donjem delu branika), bio bi skoro isti ko koncept... a koncept je izgledao prokleto dobro...
najverovatniji razlog za promenu izgleda branika mogla bi bit konstrukcija usisa i hladnjaka, koja mora odgovarat i izgledu Citroena i Toyote...

@EsE
paaa... Fiat je, ko i BMW i Ford kod motora, "pobego" iz suradnje, ćim je "prismrdio" GM... ali, ušla je Toyota! kod PSA bi mogli reći hvala Bogu, jer bi inače morali zatvorit Sevelnord fabriku... no, ako se ne varam, Fiat se vratio u suradnju kod Sevelsud fabrike (Ducato, Jumper, Boxer)

Autor drugmirko 01 Dec 2015, 19:39

Занимљиво је да видео презентације не приказују верзије са левим бочним клизним вратима, док се на сликама то јасно види бар код ПСА браће. Какогод, ако ово возило буде у габаритима нисановог НВ200 биће пун погодак и врло примењиво у служби малих предузетника, такси делатности, па и многочланим породицама.

Autor Трка се поништава 01 Dec 2015, 20:08