home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Ovako novi veliki Škodin SUV izgleda iznutra: Kratko pre njegove svetske premijere češki proizvođač automobila je pružio priliku za pogled u unutrašnjost novog Kodiaqa.

Fotografije potvrđuju: I u kokpitu i u ostatku unutrašnjosti ŠKODA naglasak stavlja na moderne, jasne i karakterne oblike dizajna. Istovremeno snimci potvrđuju visoke i beskompromisne zahteve marke u pogledu funkcionalnosti i završne obrade. Nova merila ŠKODA ponovno postavlja u pogledu ponude prostora: ŠKODA KODIAQ nudi najveći prtljažnik u svojoj klasi i opciono će moći da se dobije i sa sedam sedišta.

Unutrašnjost deluje moćno i robusno, a istovremeno svoje putnike dočekuje ljubaznim karakterom. Kao i u svim ŠKODA modelima unutrašnjost je moderna i elegantna i odgovara funkcionalnim zahtevima jednog SUV-a. Svaki detalj je jasan i precizan, oblik i funkcija su u skladu jedno s drugim.

Ekspresivno i elegantno dizajnirana instrumentna ploča napravljena je tako da bude pregledna. Podeljena je u dve simetrične zone - za vozača i za suvozača. Markantni elementi, kao što su četiri velike mlaznice za vazduh, karakteristični su za unutrašnjost. Centralne mlaznice uokviruju putni kompjuter. Njihovi bridovi se dalje protežu na gornjoj strani instrumentn ploče i tu čine trapez koji podseća na oblik poklopca motornog prostora Kodiaqa. Veliki ekran je napravljen u dizajnu plemenitog stakla. Komande su "Simply Clever": logične i intuitivne. Svi prekidači i funkcije su lako dostupni i jasni. Sedišta su napravljena od visokokvalitetnih materijala i vozaču i saputnicima obezbeđuju udobno sedenje.  

Na polju povezivanja, pomoćnih sistemva i infotainmenta, ŠKODA KODIAQ, čija prodaja počinje početkom 2017. godine, stavlja nove akcente.

Inteligentno povezivanje između automobila i pametnog telefona kod modela ŠKODA KODIAQ dostiže novi nivo. Platforma SmartLink sa standardima Apple CarPlay, Android Auto, MirrorLink™ i SmartGate opcijski se može naručiti za osnovni sistem infotainmenta. Za više kategorije sistema infotainmenta SmartLink je serijski ugrađen. Priključak za telefon sa induktivnim punjenjem povezuje pametni telefon na krovnu antenu i istovremeno ga bežično puni.

Tipično Škodina je i natprosečna ponuda prostora, koja postavlja merila u svojoj klasi: Stručnjaci koji su konstruirali KODIAQ izvukli su iz spoljašnjih dimenzija od 4,7 metara dužine i 1,88 metara širine maksimalno veliku unutrašnjost. Po prvi put u jednom ŠKODA vozilu se može voziti i sa sedam sedišta. Sedišta s mogućnošću uzdužnog pomeranja i promene nagiba mogu zadovoljiti različite zahteve u pogledu sedenja i utovara. S volumenom od 720 do 2.065 litara (s preklopljenom zadnjom klupom) ŠKODA KODIAQ kao vozilo s pet sedišta nudi najveći prtljažnik u svojoj klasi.

Dodatna oprema - poput grejanog kola upravljača - obezbeđuje visoki nivo udobnosti.

Na početku prodaje modela ŠKODA KODIAQ početkom 2017. moći će da se bira između pet motora, dva TDI i tri TSI. Najjači benzinac, motor 2,0 TSI, sa 132 kW (180KS) brine za dinamičnu vožnju, a zahvaljujući novo razvijenom postupku sagorevanja ipak radi jednako štedljivo kao i agregat manje zapremine. Visok udeo čelika visoke čvrstoće u karoseriji čine model ŠKODA KODIAQ neuobičajeno laganim - još jedan važan faktor za njegovu efikasnost.

ŠKODA s modelom ŠKODA KODIAQ ulazi u novi, u celom svetu brzorastući tržišni segment - i klasu velikih SUV-vozila. Tom ofanzivom kompanija želi da dođe do novih grupa kupaca, ojača svoje tržišne udele i dodatno učvrsti svoju poziciju na tržištima u celom svetu. ŠKODA KODIAQ jasno pokazuje gde se marka danas nalazi, a istovremeno upućuje na budućnost - s mnogim novim tehnološkim i budućnosti okrenutim rešenjima na polju povezivanja, između ostalog s mobilnim online-uslugama za najbolje informiranje i bezbednost.

"ŠKODA KODIAQ je izuzetno svestran. Izuzetno je prostran, a kod kompaktnih spoljašnjih dimenzija nudi najbolji paket opreme u njegovoj klasi. Istovremeno je i robustan i spreman za terensku vožnju a kombinuje najviši nivo fleksibilnosti i funkcionalnosti. To smo želeli da prikažemo kako na spoljašnjem dizajnu tako i u unutrašnjosti. Zato su kod modela ŠKODA KODIAQ oblik i funkcija potpuno usklađeni", objašnjava glavni dizajner marke ŠKODA Jozef Kabaň. On i njegov tim su odabrali markantan jezik oblika za novi ŠKODA KODIAQ kojim novu liniju dizajna marke prenose u segment SUV vozila. Racionalnost i estetika u ovom slučaju se savršeno uklapaju.

Unutrašnjost svojim jasnim dizajnom dopunjuje izuzetno precizan spoljašnji dizajn. I ovde su oblik i funkcija u potpunosti usklađeni: unutrašnjost deluje zaštitnički i robusno, a istovremeno oduševljava svojim elegantnim karakterom. Atmosfera je bezvremenska i funkcionalna.

Novi ŠKODA KODIAQ će svetsku premijeru imati 1. septembra 2016. u Berlinu.

Izvor: Skoda.hrčitanja : 2865Komentari

Tuga na šta liči. Rusi i Kinezi imaju bolji dizajn

Autor z45 31 Avg 2016, 21:40

Postat ce hit kostat ce ko sportage i tiguan a puno veca kola samo napred skoda

Autor mile 01 Sep 2016, 00:18