home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Subaru je novu Imprezu Amerikancima predstavio još pre više od godinu dana, dok će evropsku verziju ovog automobila Japanci konačno prikazati u septembru, na sajmu u Frankfurtu.

Subaru je ovim povodom objavio i prve slike evropske Impreze i par osnovnih detalja, uz informaciju da je od 1992. godine do danas širom sveta prodao više od 2,5 miliona primeraka Impreze (od čega 250.000 komada u Evropi).

Da se vratimo novoj Imprezi. Automobil se bazira na novoj Subaru Global Platformi i dostupan je u hatchback i sedan verziji. Obe varijante imaju duže međuosovinsko rastojanje nego ranije (sada 267 cm), pri čemu dužina hatchbacka iznosi 446 cm a sedana 463 cm.

Takođe, vozilo ima i širi trag točkova, niže težište, poboljšanu upravljivost, standardni pogon na sva četiri točka, novi STARLINK multimedia sistem, Android Auto i Apple CarPlay, kao i EyeSight bezbednosni sistem (uključuje automatsko kočenje, sistem koji upozorava na napuštanje kolovozne trake i adaptivni tempomat).

Subaru je za sada potvrdio da će Evropljani novu Imprezu dobiti sa 1,6 i 2,0 litarskim benzincima, pa ostaje pitanje da li će se kasnije u ponudi naći i dizelaš.

U svakom slučaju, više detalja će biti saopšteno naknadno.

Ivan Mitić - Autoblog.rsčitanja : 617Komentari