home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
BMW Serije 2 Active Tourer

BMW je do sada prodao više od 380.000 primeraka Serije 2 Active Tourer i Gran Tourer, a od marta ove godine kupcima će biti ponuđena i blago osvežena verzija ovog MPV modela sa pet odnosno sedam sedišta.

BMW Serije 2 Active Tourer

Reč blago je zaista primerena, jer se radi o veoma diskretnim izmenama na eksterijeru, uključujući doterana prednja LED svetla, novu grafiku zadnjih svetala, nova LED svetla za maglu, kao i diskretno izmenjene prednje "bubrege".

BMW Serije 2 Active Tourer

Treba pomenuti i novi dizajn alu točkova od 17 do 19 inča, veće izduvne cevi, kao i dve nove boje: Jucaro Beige i Sunset Orange.

BMW Serije 2 Active Tourer

I dalje je u ponudi opcioni M Sport Package koji je takođe prošao kroz manje doterivanje.

Što se unutrašnjosti tiče, ističe se najnovija verzija iDrive sistema, a kupci će moći da biraju između 6.5 ili 8.8-inčnog ekrana osetljivog na dodir, uz glasovnu komandu.

BMW Serije 2 Active Tourer

Takođe, tu su i novi materijali, Apple CarPlay, WiFi hotspot, kao i brojni sistemi asistencije vozaču (uključujući i aktivni cruise control).

BMW Serije 2 Active Tourer

Motori su prošli kroz osveženje u cilju povećanja efikasnosti, pri čemu se njihova snaga kreće od 80 kW/109KS do 170 kW/231KS za Seriju 2 Active Tourer, odnosno od 80 kW/109KS do 141 kW/192KS za Seriju 2 Gran Tourer.

BMW Serije 2 Active Tourer

U ponudi je i BMW 225xe iPerformance plug-in hybrid, čija prosečna potrošnja goriva po fabričkim podacima iznosi 2,3 l/100 km a koji može da se kreće i samo na struju (do 45 km).

BMW Serije 2 Active Tourer

Na kraju, uz šestostepeni manuelni i osmostepeni Steptronic, dostupan je i sedmostepeni Steptronic menjač sa dvostrukim kvačilom.

Ivan Mitić – Autoblog.rsčitanja : 360Komentari