home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
BMW Live Cockpit

Normal 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4 BMW je predstavio detalje nove Live Cockpit komandne table. Novi kokpit, koji sadrži i sada već neizbežnu digitalnu instrument tablu, već smo videli u nekim BMW modelima koji su debitovali ovog leta, uključujući novi X5, Seriju 8 Coupe i Z4, ugrađivaće se i u novu generaciju Serije 3 koja će imati svetsku premijeru na predstojećem sajmu automobila u Parizu.

Live Cockpit je koncipiran tako da će njegove funkcije i sadržaji moći da se apdejtuju putem interneta, a obuhvata i multimedijalni sistem sa 10,25 inčnim displejom visoke rezolucije koji se nalazi na vrhu centralne konzole, kao i veliki, 12,3 inčni ekran umesto konvencionalnih analognih instrument satova.

BMW Live Cockpit

BMW-ovim novim sistemom može da se upravlja putem klasičnog iDrive kontrolera, dodirom prsta, glasovnim komandama ili gestovima.

U nemačkom proizvođaču kažu da nova tehnologija omogućava da se glasovne komande izgovaraju prirodnijim tonom, pa vozač neće morati da priča "poput robota", kao kod nekih drugih savremenih multimedijalnih sistema. Proširena je i opcija kontrolisanja sistema gestovima, na ukupno sedam različitih gestova.

Na digitalnoj instrument tabli mogu da se prikazuju 2D i 3D grafika i animacije, ali ne i virtuelni okrugli instrument satovi, što će razočarati tradicionalne zaljubljenike u automobile. Umesti njih, tu su virtuelni instrumenti nepravilnog oblika, koji pokazuju trenutni broj obrtaja i brzinu automobila, dok je u sredini pozicija za navigaciju.

Novi multimedijalni sistem dobijaće unapređenja online, a obaveštenja o novom apdejtu korisniku će stizati preko BMW Connected aplikacije.

Izvor: B92.net

Foto: BMWčitanja : 588Komentari