home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Brabham BT62 Competition

Brabham Automotive vraća legendarno prezime tamo gde i pripada – u kolumne autosporta!

Hobby raceri ne spavaju mirno od prvih skica Brabhama BT62, a kamoli od najave Competition verzije! Sada su u ponudi tri verzije – “Ultimate Track Car”, “Competition spec”, i “Road Compliant” konverzija, spremna za gradske gužve.

Brabham BT62 Competition

Impresivnih 730 KS /t

I dalje se ne planira povećanje proizvodnje od prvobitno najavljenih 70 primeraka, jedini možete birati između “Celebration” i  “Signature” livreje. Competition je lakši od Ultimate Track verzije, te sa 972 kg i 710 KS nudi specifičnu snagu od 730 KS/toni, što je uvek impresivan rezultat.

Ono zbog čega će Brabham biti “tražena roba u gradu” je downforce od 1.200 kg, što znači da će zavoje prolaziti nešto lakše od konkurencije, preciznije Aston Martina i Ferrarija. Ferrari je nedavno predstavio 488 Challenge Evo i 488 GT3 Evo, koji bi baš trebalo da idu direktno u brobu s Brabhamom, tako da će sezona 2020. biti strašno zanimljiva.

Cena? Bez poreza ova Competition priča košta 750.000 funti, bez vozača. Šta dobijate u paketu? Karbonsko-CrMo sigurnosnu ćeliju, odobrenu od strane FIA -e, Brabham 5.4 litarski V8 motor sa 710 KS spojen sa sekvencijalnim menjačem, fantastičnu aerodinamiku koja generiše 1.200 kg downforcea, te “karbon na karbon” kočnice s trkačkim ABS-om.

Ukoliko ste zagrejani, prve isporuke kreću početkom sledeće godine!

Izvor: Vozim.hr

Foto: Brabham Automotivečitanja : 345Komentari