home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
BAIC BJ80

Kineski proizvođači su oduvek znali da „kloniraju” evropske, a najčešće su mete evropski premium proizvođači. Naravno, Mercedesova G-klasa je među omiljenim modelima.

Tako je kineski BAIC odlučio da „prepiše” domaći zadatak od stručnjaka iz Štutgarta, a ovo je rezultat. Kodnog imena BJ80, ovaj model je već neko vreme na tržištu, piše Jutarnji.hr.

Ako vas zanima šta se nalazi ispod poklopca motora, BAIC je otkupio prava na Saab 2.0 turbo i 2.3 turbo motore od GM-a još 2009. godine. Uz to, tu su i prava na platforme Saaba 9-3 i 9-5.

BAIC BJ80

Osim spoljašnjeg dizajna, besramno se kopiralo i u unutrašnjosti. Doduše, kao uzor je poslužila sada već prethodna generacija, ali sigurni smo da će uskoro doći i verzija s kineskom verzijom MBUX sistema i digitalnih kokpita.

U videu koji je osvanuo na YouTubeu možete videti posebnu verziju modela BJ80 70th Anniversary koji se ističe sjajno crnim blatobranima, branicima i masivnim naplacima. Naravno, sve to nije ni blizu pravom kralju terenaca – Mercedesovoj G-klasi...

Izvor: Jutarnji.hr / YouTubečitanja : 2660Komentari