home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Dacia Proud

– Prošlo je već 15 godina! Dacia povodom 15. godišnjice svog postojanja u Evropi predstavlja ograničenu seriju modela Duster, Logan MCV Stepway, Sandero Stepway i Lodgy Stepway nazvanu „Proud“.
– Modeli te ograničene serije su dostupni već sada za naručivanje kod ovlašćenih Dacia koncesionara.

Još od predstavljanja modela Logan 2004., Dacia niže uspeh za uspehom. To potvrđuje tržišni udeo od 3,6 % i 564.854 prodatih vozila (+10,4 %) u Evropi u 2019. Kako bi proslavila 15 godina u Evropi, Dacia je odlučila da predstavi ograničenu seriju u plavoj boji Iron, ukrašenu oznakom „15“. Modeli Duster, Lodgy Stepway, Logan MCV Stepway i Sandero Stepway su serijski opremljeni još korisnijom opremom a odlikuje ih i posebna oznaka „15 Years”. Tokom 2020. očekuje se predstavljanje ograničenih serija na svim tržištima na kojima je marka prisutna.

Modeli iz ograničene serije „Proud“se baziraju na opremi verzije Stepway i verziji Prestige modela Duster, dostupni su u sedam boja karoserije (šest za Duster), uključujući i novu plavu boju Iron. Osim serijskom opremom, modeli iz ograničene serije Proud nude korisne Dacijine tehnologije kao što su kamera za vožnju unazad i radari, automatski klima-uređaj, 7-inčni dodirni ekran s navigacionim sistemom i informacijama o saobraćaju, radio-uređaj, USB priključak i Bluetooth.

Modele spolja karakterišu 16-inčni aluminijumski naplaci (17-inčni na modelu Duster), bočne zaštitne letvice (samo na modelu Sanderu i Dusteru), oznaka „15 Years” na pragovima prednjih vrata, posebna nalepnica te biserno crna kućišta retrovizora. Dizajn unutrašnjosti je takođe prefinjen zahvaljujući posebnim presvlakama, plavim umecima ventilacionih otvora, plavim oblogama u predelu ručica vrata te prednjim i zadnjim zaštitnim tepisima.

Dacia Proud

Marka Dacia je sedmu godinu zaredom postavila novi prodajni rekord u Evropi s ukupno 564.854 prodatih vozila (+10,4 %). Za ovaj uspeh su najviše zaslužni modeli Duster i Sandero. Dacia je ostvarila tržišni udeo od 3,16 % (+0,3 %) i tako ostala među pet najprodavanijih marki na tržištu za privatne kupce u Evropi s udelom od 3,4 % (+0,5 % u 2018.).

Izvor: Automania.hr / Dacia

Foto: Daciačitanja : 907Komentari