home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Audi Q5 Sportback

U junu ove godne smo prvo upoznali obnovljenu verziju Audijevog SUV modela Q5 (dobio je unapređeni stajling, modernizovanu unutrašnjost i osveženu gama motora), dok je sada pred nama i njegova Sportback varijanta.

Audi Q5 Sportback

Kao i standardni Q5, i Q5 Sportback odlikuju širi prednji gril, standardna LED prednja (kod nekih verzija i matrix LED), LED zadnja svetla (OLED tehnologija kod skupljih verzija), kao i novi alu točkovi. Najveća razlika je naravno pozadi, gde Q5 Sportback ima drugačiji dizajn stubova.

Audi Q5 Sportback

Q5 Sportback je za 7 mm duži nego standardni Q5, dok su širina, visina i međuosovinsko rastojanje ostali isti. Ovde i podatak da koeficijent otpora vazduhu iznosi 0,30.

Audi Q5 Sportback

Takođe, Q5 Sportback ima i za 40 litara manji prtljažnik (510 litara), odnosno 70 litara manje kod sklopljenih zadnjih sedišta (1480 litara).

Audi Q5 Sportback

Ovde treba napomenuti da će u Kini postojati i produžena L verzija koja će zahvaljujući dužem međuosovinskom rastojanju nuditi više mesta za putnike pozadi.

U unutrašnjosti će se naći MIB 3 infotainment sistem, 10.1-inčni MMI ekran, pa 12.3-inčni Audi virtuelni kokpit, Audi smartphone interfejs, Apple CarPlay i Google Android Auto, head-up displej, opcioni Bang & Olufsen audio sistem sa 19 zvučnika...

Audi Q5 Sportback

Bogata je i lista sistema asistencije vozaču, od upozorenja o napuštanju trake, preko Parking sistema plus, pa do adaptivnog tempomata i Top view kamera sistema.

Top varijantu SQ5 će odlikovati i Black Optic paket (mat crni krovni nosači, retrovizori u gloss black izdanju, crni akcenti i 20-inčni bikolor točkovi).

U Americi će se nuditi 2,0 litarski benzinac (sa 12V mild-hybrid tehnologijom) i 265KS, kao i SQ5 Sportback sa 3,0 litarskim TFSI V6 benzincem i 355KS.

U Evropi će se u gami naći 2,0 litarski TFSI sa mild-hybrid tehnologijom, pa 2,0 litarski TDI mild-hybrid, kao i 3,0 litarski V6 dizel mild-hybrid sa 347KS za verziju SQ5 Sportback. Kasnije takođe stižu i dve plug-in hybrid TFSIe verzije.

U zavisnosti od verzije, ugrađivaće se 7-stepeni ili 8-stepeni menjač.

Prodaja Audija Q5 Sportback počinje u prvoj polovini sledeće godine.

Ivan Mitić – Autoblog.rs
čitanja : 699Komentari