home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Honda Civic

Pred nama je nova generacija Honde Civic, modelske godine 2022.

Honda Civic

Treba podsetiti da su kao najavu Japanci još u novembru 2020. u Americi prikazali Civic Sedan Prototype, koji se samo po detaljima razlikovao od ovog serijskog modela.

Honda Civic

U pitanju je već 11. generacija Civica, za koju u Hondi kažu da će podići lestvicu u pogledu stila, performansi, bezbednosti i naprednih tehnologija na tržištu kompaktnih vozila.

Honda Civic

Honda Civic

Honda Civic

Što se izgleda tiče, u Hondi su se odlučili za ublažavanje dosadašnjeg dizajnerskog pravca, dok su za unutrašnjost predviđeni digitalni instrumenti, 7.0-inčni ili 9.0-inčni ekran osetljiv na dodir, kvalitetniji materijali, sedišta novog dizajna i Bose audio sistem sa 12 zvučnika.

Honda Civic

Takođe, pominju se i viši nivo bezbednosti (uz Honda Sensing aktivne tehnologije), kao i unapređena verzija Hondine Advanced Compatibility Engineering šasije (ACE).

Honda Civic

Novi Civic je i komforniji nego ranije, pri čemu je međuosovinskao rastojanje duže za 35 mm. Ovde i podatak da je zadnji trag točkova širi za 13 mm.

Honda Civic

U gami su dva benzinska motora, i to 2,0 litarski atmosferski agregat sa 158KS, kao i 1,5 litarski turbo sa 180KS (oba za sada samo uz CVT menjač). Takođe, Honda navodi da je i potrošnja goriva nešto niža nego ranije.

Honda Civic

Kupcima će se nuditi izbor od ukupno osam boja za karoseriju, od čega su tri potpuno nove.

Honda Civic

Novi Civic će se kod Hondinih američkih dilera naći od leta, ali još nije poznato po kojim cenama.

Honda Civic

Honda Civic

Treba podsetiti da je Honda još ranije potvrdila da u gami više neće biti Civica Coupe kao ni Civica sa pogonom na sva četiri točka.

Ivan Mitić - Autoblog.rs

Foto: Honda

Screenshot: Roadshow YouTubečitanja : 1949Komentari