home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Mercedes EQA

Od februara, novi električni EQA je naručen u više od 20.000 primeraka, a sada su u Mercedesu otvorili i narudžbine za dve nove verzije s pogonom na sva četiri točka i motorima snage 228 KS i 292 KS.

Prva od novih verzija je Mercedes EQA 300 4Matic koji dolazi s elektromotorom snage 168 kW/228 KS i potrošnjom od 15,8 kWh/100 km te ubrzanjem do stotke za 7,7 sekundi. Druga verzija je Mercedes EQA 350 4Matic koji dolazi s elektromotorom snage 215 kW/292 KS i potrošnjom od 15,8 kWh, te ubrzanjem do stotke za tačno 6 sekundi.

Mercedes EQA

Oba modela dolaze s bogatom serijskom opremom koja uključuje LED High Performance prednja svetla s automatskim dugim snopom, EASY-PACK vrata prtljažnika s električnim otvaranjem i zatvaranjem, 18-inčne aluminijumske naplatke, ambijentalno osvetljenje u 64 boje, dvostruki držač za čaše, luksuzna sedišta, kameru za vožnju unazad i višenamenski sportski upravljač u koži, te info-sistem MBUX (Mercedes-Benz User Experience) i sistem za navigaciju s električnom inteligencijom.

Mercedes EQA

Mercedes je značajno smanjio složenost logike proizvoda za EQA. Umesto da moraju da se odluče između preko 100 pojedinačnih opcija, kupci imaju na raspolaganju tri unapred konfigurisana paketa s praktičnom orijentacijom: Paket Advanced (uključen u Edition 1) dodaje niz karaktersitika udobnosti i bezbednosti serijskoj specifikaciji za EQA. U unutrašnjosti se dva 10,25-inčna ekrana stapaju u širokoekranski kokpit. Vozača podržavaju Blind Spot Assist i parking paket s kamerom za vožnju unazad.

Paket Advanced Plus se bazira na paketu Advanced i dodatno poboljšava udobnost. Uključuje KEYLESS-GO Convenience paket, THERMOTRONIC dvozonsku automatsku kontrolu klime, audio sistem koji pruža impresivan zvuk i bežično punjenje pametnih telefona. Premium paket poboljšava opseg Advanced i Advanced Plus paketa dodavanjem panoramskog kliznog krovnog otvora, Burmester surround zvučnog sistema i Parkirnog paketa s kamerama.

EQA je opcijski dostupan u verziji Electric Art specifičnoj za Mercedes-EQ. Istaknute boje u sofisticiranom ružičastom zlatu ukrašavaju presvlake i otvore za vazduh, dok je element obloge ispred suvozača osvetljen. Linija opreme takođe uključuje posebne 18-inčne naplatke od lakih legura.

Izvor: Autogaraza.hr / Mercedes-Benz

Foto: Mercedes-Benzčitanja : 288Komentari