home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Lincoln Zephyr

Lincoln je u aprilu na sajmu u Šangaju predstavio najavni automobil Zephyr Reflection, pokazujući najbolje od Lincolnove globalne stručnosti u dizajnu u vozilu isključivo za kinesko tržište.

Sada je na Guangzhou sajmu automobila u Kini predstvljena i serijska verzija koja se od koncepta razlikuje samo po manjem broju detalja eksterijera.

Lincoln Zephyr

Kod Zephyra je primenjen najnoviji izraz Lincolnovog DNK proizvoda i nagoveštava budućnost Lincolnove dizajnerske filozofije i karakteristika. Potražnja potrošača za luksuznim limuzinama u Kini je jaka i Zephyr će kineskim klijentima pružiti jedinstveno vozilo dizajnirano za tamošnje tržište.

Lincoln Zephyr

Sa dinamičnom spoljašnjošću i naprednom unutrašnjošću, Zephyr je novi pogled na američki luksuz. Automobil predstavlja upečatljivu, modernu estetiku, dizajniranu da se emocionalno poveže sa mlađim klijentom i da ga osvoji. Spoljašnji izgled je dinamičan i upečatljiv, zahvaljujući Lincolnovom potpisu dizajnerskog jezika.

Lincoln Zephyr

Kako se navodi u saopštenju, dinamična spoljašnjost odražava jedinstveno samopouzdanje i bezgranični optimizam mlađeg kineskog kupca.

Lincoln Zephyr

Za unutrašnjost su pripremljeni promišljeni detalji koji stvaraju podmlađujuću, mirnu kabinu, a osećaj utočišta je pojačan prepoznatljivim linijama dizajna marke u čitavoj kabini i prvim Lincolnovim ekranom coast-to-coast koji se sastoji od digitalnog klastera i panoramskog centralnog ekrana (ovaj potonji od 27 inča). Nudi intuitivne tehnologije i iskustva bez napora dizajnirane da smanje digitalni stres sa kojim se potrošači svakodnevno suočavaju.

Tu je i Lincoln Co-Pilot 360TM 2.0 Sistem, kao i opciono ambijentalno unutrašnje osvetljenje sa 128 boja.

Serijski Zephyr je dugačak 4982 mm, međuosovinsko rastojanje iznosi 2900 mm, točkovi su od 18 ili 19 inča, a pokretaće ga 2,0 litarski turbo benzinac sa 175 kW/238KS (u paru sa 8-stepenim automatikom).

Prodaja u Kini je najavljena za prvi kvartal 2022. godine, po cenama od 255.000 do 342.000 juana (od 35.210 do 47.225 evra).

Ivan Mitić – Autoblog.rsčitanja : 676Komentari