home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Ford Ranger

Dugo je Ford držao aktuelnu generaciju Rangera na tržištu, s manjim izmenama čak 11 godina. Ali i tome je došao kraj jer je napokon otkrivena nova generacija globalnog pick-upa.

Ford Ranger

Dizajnerski je on značajno unapređen s novim svetlima u obliku slova C, koja postaju novi Fordov potpis, a pre svega s modernizovanom unutrašnjošću u kojoj dominiraju dva velika ekrana – instrument ploče i multimedije.

Ford Ranger

Međuosovinsko rastojanje je duže za pet cm, a za pet cm je proširen i trag točkova, što će vozilu dati dodatnu stabilnost i povećati prtljažni prostor, piše Revija HAK.

Ford Ranger

Ranger je dobio osvetljenje od 360 stepeni i pametna vrata prtljažnika koja mogu da posluže kao mobilni radni sto. Novi pick-up ima opciona LED Matrix prednja svetla i kameru od 360 stepeni. Ranger podržava ažuriranja over the air i daje vlasnicima mogućnost korišćenja aplikacije za pametne telefone za daljinsko upravljanje rasvetom oko vozila.

Ford Ranger

Kupci će moći da biraju između dve postavke pogona na sva četiri točka, bilo elektronskog sistema s promenjivim pogonom ili sofisticiranijeg stalnog sistema 4×4. Menjači su ručni ili 10-stepeni automatski.

Ford Ranger

Na raznim tržištima, razni motori. U Evropi treba očekivati dvolitarske dizelaše i 2,3 litarski turbobenzinac, a tek treba da se vidi da li će i Evropa dobiti V6 turbodizelaš, koji će se prodavati u, na primer, Australiji. S obzirom na stroge emisijske propise, mali su šanse za to.

Na novoj generaciji Rangera nastaće i sledeća generacija Volkswagena Amarok.

Izvor: Revijahak.hr

Foto i video: Ford / YouCar

DOPUNJENO: Takođe, za februar 2022. godine je najavljen i Ranger Raptor, nezvanično sa 2,7 litarskim twin-turbo V6 motorom iz Bronca ili sa 3,0 litraskim twin-turbo V6 iz Explorera ST.čitanja : 533Komentari