home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Ford Bronco Pope Francis

Ford Bronco je pravi hit na američkom tržištu, a nakon brojnih trendovskih verzija i dodataka, dobio je verziju posvećenu papi Franji.

Odmah na početku recimo da se ne radi o novom papamobilu, pa čak ni automobilu koji će dobiti ikakvu crkvenu ulogu. Ideja je daleko plemenitija, a to je da će se kroz koji dan ponuditi na aukciji Barrett-Jacksona. Sva prikupljena sredstva od prodaje biće donirana Centru pape Franje u Detroitu koji se brine za brojne beskućnike, prenosi Index.hr.

Ford Bronco Pope Francis

Službeno ime modela je Ford Bronco Pope Francis Center First Edition, a spolja se distancira Wimbledon belom bojom koja se nudila na originalnom Broncu iz 1966. godine. U belom finišu su i naplaci, a kontrastni detalji su izvedeni u crvenoj boji, dok su posebni dodaci, poput dodatnog branika, ofarbani u mat srebrnu boju.

Ford Bronco Pope Francis

Dodatni znak raspoznavanja su jasno istaknuto ime specijalne verzije te dodaci iz Ford Performance linije, poput krovnih svetala i dodatne rasvete na bokovima.

I u kabini preovlađuje kombinacija bele boje s crvenim detaljima. Dvobojna sedišta u crno-beloj kombinaciji kože i vinila upotpunjuju utisak o automobilu.

I na kraju pomenimo još jednom centar pape Franje u Detroitu. Oni više od 30 godina stoje na usluzi najranjivijim grupama, a obavezali su se da će do 2030. godine rešiti problem beskućnika u Detroitu.

Izvor: Index.hr

Foto: Fordčitanja : 470Komentari