home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Koenigsegg Jesko Absolut

Dve godine nakon što smo videli prototio Koenigseggovog modela Jesko Absolut proizveden je i prvi automobil koji će poslužiti za testiranje i razvoj.

Automobil je lakiran u Graphite sivu boju s Tang narandžastim linijama, a poslužiće kao razvojni automobil u Absolut programu.

Koenigsegg Jesko Absolut

"Absolut deluje prirodno za voziti zbog njegove neprimetne promene stepena prenosa, bez obzira da li je reč o višem ili nižem stepenu. Sve se događa mnogo brže, nema događanja. Automobil se ponašao onako kako biste želeli", izjavio je test vozač Markus Lundh.

Koenigsegg Jesko Absolut

Automobil pokreće 5,0 litarski twin-turbo V8 motor koji razvija 1.600KS, a uparen je sa devetostepenim menjačem koji će biti "najbrži na svetu i omogućiti modelu Jesko Absolut da dostigne do sada neviđenu maksimalnu brzinu". Raniji izveštaji su navodili da je reč o brzini oko 500 km/h. Koeficijent otpora vazduha iznosi 0,278 Cd.

Koenigsegg Jesko Absolut

"Ime Absolut potiče od činjenice da je ovo apsolutno najbrži Koenigsegg koji ćemo ikada napraviti", rekao je osnivač kompanije Christian von Koenigsegg.

Izvor: Klix.ba / Carscoops.com

Foto: Koenigsegg čitanja : 300Komentari