home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Rolls-Royce Phantom Series II

* Rolls-Royce Motor Cars najavljuje novi izraz za Phantom Series II
* Adaptacije na osmu generaciju Phantoma uključuju vizuelna i estetska poboljšanja „lakog dodira“ u skladu sa zahtevima i povratnim informacijama klijenata

* Nova funkcija Rolls-Royce Connected neprimetno povezuje Phantom sa aplikacijom privatnih članova marke, Whispers
* Lansiranje je obeleženo novim remek-delom po meri, Phantom Platino

„Phantom zauzima poziciju bez premca na samom vrhu sveta luksuza. Kao naš vrhunski proizvod, on predstavlja najbolje od Rolls-Royce dizajna, inženjeringa i izrade – savršen spoj vizije, kreativnosti, najfinijih materijala, veštine, strpljenja i preciznosti. Sa Phantom Series II, zadržali smo i pažljivo zaštitili sve što naši klijenti vole u ​​vezi sa ovim superlativnim i luksuznim predmetom, suptilna, ali značajna poboljšanja odražavaju njihove ukuse i zahteve koji se razvijaju. Phantom je oduvek smatran 'najboljim automobilom na svetu': naše mogućnosti znače da za naše klijente to može biti i najbolji automobil za njihov svet."

Torsten Muller-Otvos, glavni izvršni direktor, Rolls-Royce Motor Cars

Rolls-Royce proizvodi uživaju dug životni vek, postajući na kraju bezvremenski izraz dobrog ukusa, lepote i luksuznog savršenstva. Phantom zauzima jedinstvenu, vrhunsku poziciju u ovom pogledu, poštovan je zbog svoje vanvremenske elegancije.

Osma generacija Phantoma je predstavljena 2017. godine. Prilikom kreiranja novog izraza, Rolls-Royce dizajneri i inženjeri su se rukovodili zahtevima klijenata, koji su molili Rolls-Royce da ne pravi velike promene na već kultnom automobilu. Kao odgovor na ove zahteve klijenata, urađeni su samo najlakši dizajnerski detalji, ukrasi i adaptacije.

Rolls-Royce Phantom Series II

Najočiglednija i najvažnija karakteristika koju treba zadržati je Phantomovo komandno prisustvo. Ovo je dodatno poboljšano novom uglačanom horizontalnom linijom između dnevnih svetala iznad Pantheon grila. Ovo daje Phantomu novu i asertivnu modernost, odražavajući njegov karakter fokusiran na vozača.

Rolls-Royce Phantom Series II

Suptilna geometrijska promena na Panteonskom grilu čini maskotu 'RR' značke i duha ekstazija istaknutijom kada se gleda s prednje strane. Sam prednji gril je sada osvetljen. Prednja svetla su ukrašena složenim laserski isečenim okvirima, stvarajući vizuelnu vezu sa Starlight Headliner unutrašnjošću, i dodajući dodatno iznenađenje i oduševljenje Phantomovom noćnom prisustvu.

Rolls-Royce Phantom Series II

Phantomov bočni profil zadržava kratki prednji prepust, dugo međuosovinsko rastojanje i široki C-stub, koji pruža veću privatnost putnicima. Silueta čuva elegantne ključne linije koje se kreću od Spirit of Ecstasy do suženog zadnjeg repa.

Rolls-Royce Phantom Series II

Linija „podeljenog kaiša“ počinje na prednjem blatobranu i lagano se zavija prema zadnjim vratima, naglašavajući duge proporcije automobila u odnosu na osovinu, pre nego što nežno pada prema zadnjim svetlima nalik na fenjer. Jako podrezana 'linija talasa' stvara snažnu senku, vizuelno signalizirajući nenadmašnu 'magičnu vožnju tepihom'.

Bočni profil je dodatno poboljšan paketom novih točkova. 3D točak od nerđajućeg čelika sa trouglastim fasetama ili alternativno, Phantom može da bude ukrašen zaista elegantnim disk točkom, koji podseća na romansu Rolls-Royce motornih automobila iz 1920-ih. Ovaj disk točak je od poliranog nerđajućeg čelika i sa crnnim lakom.

Kao odgovor na Phantom klijente koji su ranije tražili zatamnjeni hromirani okvir  maske, crne "uzde" haube, okvir za vetrobran i završne obloge bočnih okvira, oni sada mogu da se naruče.

Phantomova raskošna unutrašnjost ostaje gotovo nepromenjena: volan je malo deblji, pružajući povezaniju i neposredniju tačku kontakta za vlasnika-vozača.

Phantom i Phantom Extended imaju različite karaktere, predstavljaju dva različita sedišta moći. Phantom je sada prevashodno favorizovan od strane sve većeg broja klijenata koji sami žele da sede na vozačkom mestu. Za one koji više vole da upravljaju sa zadnjeg sedišta, Phantom Extended nudi definitivno super-luksuzno šofersko iskustvo.

Sada, Phantom uključuje debi „Rolls-Royce Connected“. Ovo omogućava vlasniku da pošalje adresu direktno na automobil iz Whispersa, Rolls-Royce aplikacije za privatne članove, pružajući besprekornu navigaciju do događaja, restorana, zastupstva ili čak do samog doma Rolls-Roycea. Rolls-Royce Connected takođe prikazuje lokaciju automobila, bezbednosni status i trenutno „zdravstveno“ stanje na Whispersu; pritiskom na dugme, vlasnik može da kontaktira željenog dilera za bilo kakve zahteve za servisiranje ili informacije o automobilu.

Phantom Platino

Da bi obeležila uvođenje serije Phantom II i ilustrovala Rolls-Royceovu sposobnosti za vozila uređena po meri, marka je kreirala novo remek delo, Phantom Platino, nazvano po srebrno-beloj završnoj obradi željenog i plemenitog metala, platine.

Prednja sedišta Phantom Platinoa su obrađena finom Rolls-Royce kožom, dok su zadnja sedišta presvučena tkaninom. Predivan ton enterijera se postiže kombinovanjem dve različite tkanine; jedan kreiran u italijanskom stilu zbog svog izdržljivog, ali luksuznog izgleda, a drugi je izveden od bambusovih vlakana, odabranih zbog svoje sjajne završne obrade.

Oba materijala dele originalni obrazac koji se ponavlja na osnovu apstraktne interpretacije Duha ekstaze. U svilenom tekstilu, dizajn je manji i utkan u tkaninu kako bi se stvorio vizuelno stimulativniji završetak. Takođe se pojavljuje u Phantomovoj galeriji i na ključnim dodirnim tačkama kao što su naslon za ruke i centralna konzola. Tkanina od bambusa je izvezena većim ikonama, predstavljajući čupavi izgled koji se obično nalazi u dizajnu enterijera. Ovaj otporniji materijal se postavlja na donje elemente unutrašnjosti gde će morati da izdrže najviše kontakta.

Isti dizajn se takođe pojavljuje na časovniku na instrument tabli Phantoma. Okruženje je napravljeno od 3D štampane keramike, zaista savremene obrade tradicionalnog materijala.

Ivan Mitić – Autoblog.rsčitanja : 324Komentari