home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA ISTORIJA
Baltasar Revolt

Baltasar Revolt, prvi električni supersportski automobil koji je razvio španski automobilski inženjer i preduzetnik Baltasar Lopez, testiran je u ekstremnim uslovima tokom ovog leta.

Automobil prikazan prošle godine na sajmu automobila u Barseloni i tokom ovih meseci bio je u konačnom razvoju i validaciji. Sada kompanija sprovodi letnje testiranje u ekstremnim uslovima u Španiji, gde ga je testirao četvorostruki pobednik Dakara Nasser Al-Attiyah (Naser Al-Atija). Vozač iz Katara izjavljuje „Sviđa mi se pozicija u vožnji Baltasar Revolta i njegova dva motora na zadnjoj osovini.“ Pored njega Baltasar Lopez, izvršni direktor Baltasara i kreator: „Imati povratne informacije i savete vozača šampiona, žive legende motosporta, kao što je Naser, neprocenjivo je da bi se osiguralo da Revolt ispuni cilj kada nudi jedinstveno iskustvo vožnje.”

Baltasar Revolt

Revolt je inovativan koncept sa izvanrednim performansama. Električni superautomobil za staze i puteve, posebno fokusiran na iskustvo vožnje i zadovoljstvo: Biti prvi takve vrste, kao potpuno električni putni legalni automobil za stazu sa FIA usaglašenošću i dizajniran od nule bez kompromisa i bez korišćenja bilo koje postojeće platforme kao reference, Baltasar Revolt je električna revolucija na stazi. Revolucija jer ne samo da je najradikalniji električni automobil na tržištu, već ima jedinstvene karakteristike koje nadmašuju bilo koji super automobil sa motorom sa unutrašnjim sagorevanjem u smislu čistog užitka u vožnji sa svojih 500 KS, 1000 Nm obrtnog momenta i samo 770 kg.

Baltasar Revolt

Kompanija navodi da ovaj automobil ne dolazi da se takmiči sa bilo kojim drugim postojećim automobilom. Baltasar nudi novi i uzbudljiv koncept za one ljubitelje automobila koji traže nova iskustva ne zaboravljajući najfinije i najčistije senzacije vožnje.

Baltasar Revolt

Kompanija sada prihvata porudžbine i sve jedinice Baltasar Revolta će biti proizvedene ručno prema konfiguracijama kupaca.

Baltasar ima uklonjivi volan od ugljeničnih vlakana, četiri režima vožnje, kao i sedišta od ugljeničnih vlakana.

Što se dimenzija tiče, automobil je dugačak 3950 mm, širok 1850 mm, visok 880 mm i ima međuosovinsko rastojanje iznosi 2420 mm.

U vesti se ističe da domet sa jednim punjenjem iznosi oko 600 km, dok je na trkačkoj stazi jedno punjenje dovoljno za 40 minuta vožnje. 

Priredio: Ivan Mitić – Autoblog.rs

čitanja : 566Komentari