home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Ora Cat 01

Kineski proizvođači automobila polako ulaze na evropsko tržište. Tu su već prisutni Nio i Lynk & Co (proizvođač je Geely, vlasnik Volvoa). Sada u Evropu dolazi još jedan veliki proizvođač iz Kine. Automobilska grupacija Great Wall Motors ulazi s dve marke, Ora i Wey. Obe marke su svoja vozila predstavile javnosti pre skoro godinu dana na sajmu u Minhenu, uz odlične reakcije.

Ora Cat 01 je izazvala priličnu pažnju dizajnom koji je nalik Volkswagenovoj Bubi. Great Wall je blagim intervancijama smanjivao razlike da bi izbegao tužbu nemačkog proizvođača, ali neke spoljašnje sličnosti su ipak ostale, navodi Revija HAK. Enterijer pokazuje da se radi o hi-tech proizvodu. Električni automobil je dugačak 4.24 metra te navodno nudi dosta prostora u unutrašnjosti. Električni motor razvija 171KS i 250 Nm te vozilo ima pogon na prednje točkove.

Ora Cat 01

Baterija od 63 kWh pruža 400 kilometara WLTP dometa, maksimalna brzina punjenja je (danas malo manje impresivnih) 50 kWh. Svim važnijim sistemima se upravlja preko centralnog procesora, što smanjuje potrebu za čipovima. Kamere generišu pogled od 360 stepeni oko vozila. Automatizovani asistent za vožnju unazad beleži do 50 metara udaljenost. Cena početnog modela bi trebalo da bude oko 30.000 evra. Dodajte tome podsticaje i imate prilično jeftin električni kompaktni model.

Wey Coffee 01 je, s druge strane, plug-in hibrid u klasi BMW-a X5. Dugačak je 4,87 metara te ima ukupno tri motora, dvolitarski benzinac i dva elektromotora. Ukupna snaga sistema je 476KS, a menjač je automatski s devet stepeni.

Wey Coffee 01

Najimpresivniji je električni domet od 150 kilometara, koji omogućava ozbiljnu vožnju samo na struju.

Početna cena bi mogla da bude oko 50.000 evra.

Automobile će za sada samo u Nemačku uvoziti Emil Frey Group, osnovan 1924. godine sa sedištem u Cirihu. Prvi automobili će biti dostupni krajem 2022. godine.

Izvor: Revijahak.hr

Foto: Arhiva Autoblog.rs / Ora / Weyčitanja : 610Komentari