home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Porsche 911 Sally Special

Porsche je oživeo Sally Carreru iz Pixarovog animiranog filma "Cars", i to tako što je napravio unikatni 911 nazvan Sally Special.

Automobil će premijeru imati tokom ovogodišnje nedelje automobila u Montereju. Da bi napravio Sally Special, Porsche je angažovao pomoć članova originalnog kreativnog tima Cars. Cilj je bio uzeti Sally Carrera i primeni izgled lika na moderan 911.

Porsche 911 Sally Special

U filmu, dizajn Sally Carrere je inspirisan modelom 911 iz 2002., dok ovaj unikatni model koristi aktuelni 911 Carrera GTS kao početnu tačku. Snaga dolazi od twin-turbo 3,0 litarskog šestocilindraša sa 473 konjske snage i 569 Nm obrtnog momenta, koji je kombinovan sa sedmostepenim manuelnim menjačen.

Porsche 911 Sally Special

Proces kreiranja 911 Sally Speciala je uključivao i osmišljavanje jedinstvene boje Sally Blue Metallic za automobil. Sally Special je pstavljen na Turbo točkove koje biste našli na 996-generaciji 911-ice, i to od 20 inča napred i 21 inča pozadi.

Porsche 911 Sally Special

U unutrašnjosti su elemenati u SallaBlue Metallic boji (boja je na instrument tabli, centralnoj konzoli i oblogama vrata), sedišta sa kariranim uzorkom i plavim detaljima, koža boje krede, značka na B stubu sa potpisom Sally Carrera, logo Cars na panelima vrata i na bočnim stranama sedišta, mali crtež Sally Carrere na suvozačkoj strani instrument table...

Na kraju, Porsche će prodati Sally Special u dobrotvorne svrhe.

Priredio: Ivan Mitić – Autoblog.rsčitanja : 388Komentari