home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Unikatni Ferrari SP51

28 Sep 2022 - 17:09 Noviteti Link
Ferrari SP51

Ferrari SP51 je još jedan u nizu unikatnih kreacija slavne italijanske marke, pri čemu se ovoga puta radi o specijalnoj roadster verziji Ferrarija 812 GTS.

Ferrari SP51

Kako se navodi u fabričkom saopštenju, Ferrari SP51 je napravljen specijalno za bogatog kupca sa Tajvana, ali nije otkriveno koliko ga je ova kreacija koštala.

Ferrari SP51

Kako bilo, SP51 zadržava osnovne proporcije modela 812, ali ima nove točkove i svetla, kao i mekšu, tečniju karoseriju koja mu daje suptilan retro izgled. Plavo-bela livreja koja se proteže od nosa do repa takođe ukazuje na prošlost Ferrarija, posebno na trkački Ferrari 410 S iz 1955. Takođe, troslojna boja Rosso Passionale je razvijena posebno za ovaj projekat.

Ferrari SP51

Ferrari SP51

Ferrari je ovde u velikoj meri koristio ugljenična vlakna, od kojih su neka izložena, kako bi promenio izgled svakog panela, uključujući haubu. Posebno se međutim ističe poprečno krilo od ugljeničnih vlakana koje premošćuje dva podupirača koja se nalaze iza sedišta vozača i suvozača. Ferrari kaže da je to stilska referenca na targa dizajn koji se koristio na sportskim prototipovima iz 1960-ih.

Ferrari SP51

Ferrari takođe tvrdi da se vrhunac procesa dizajna nalazi u unutrašnjosti zahvaljujući uključivanju dve posebne ideje. Jedna je bila da se plava i bela spoljašnja livreja ugradi u unutrašnjost primenom na kontrolnu tablu, zadnji zaštitni zid i centralni tunel. A druga je da se koristi ista Rosso Passionale boja za tkaninu sedišta od alkantare.

Iako se to ne pominje u saopštenju, Ferrari SP51 verovatno pokreće standardni 6,5 litarski V12 motor koji razvija 800KS i 718 Nm obrtnog momenta.

Priredio: Ivan Mitić – Autoblog.rsčitanja : 396Komentari