home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA ISTORIJA

2023 Mazda MX-5

8 Dec 2022 - 22:37 Noviteti Link
Mazda MX-5

Mazda MX-5 za 2023. godinu dolazi sa novim bojama spoljašnjosti, mekanog krova i unutrašnjosti te novim paketima opreme koji nude sveobuhvatne specifikacije opreme čak i na početnim nivoima.

Nova boja, Zircon Sand, menja Polymetal sivu, a mekani krov MX-5 roadstera, koji se otvara i zatvara jednim pokretom ruke, sada je dostupan u braon boji, koja zamenjuje crvenu.

Mazda MX-5

Nova struktura s tri paketa opreme nudi kupcima izbor između osnovnog paketa Prime-Line, srednjeg paketa Exclusive-Line i najopremljenijeg paketa Homura. Modeli opremljeni paketima Exclusive-Line i Homura mogu da budu dodatno opremljeni opcionim paketom ‘Podrška vozaču’, koji obogaćuje ionako sveobuhvatnu ponudu i-Activsense tehnologija za pomoć vozaču.

Mazda MX-5

Oprema Homura je obogaćena brojnim sportskim karakteristikama uključujući Recaro sedišta i crne okvire retrovizora. Verzije Homura pogonjene motorom Skyactiv-G 2.0 sa 184KS su dodatno opremljene Brembo kočionim sistemom, Bilstein amortizerima, i kovanim BBS aluminijumskim naplacima. U ponudi je i Homura pogonjena Skyactiv-G 1.5 motorom sa 132KS sa RAYS aluminijumskim naplacima.

Mazda MX-5

Dva nova posebna izdanja Kazari i Kizuna su prepoznatljivi po jedinstvenim kombinacijama boja: Kazari ima kožne presvlake u boji Terracotta Nappa, braon meki krov i crni tvrdi krov, dok Kizuna kombinira jele Nappa kožne presvlake s plavim mekanim krovom i crnim tvrdim krovom. Oba modela su standardno opremljena paketom ‘Podrška vozaču’. Motor Skyactiv-G 1.5 sa 132KS je sada dostupan u celoj paleti modela MX-5 dok je automatski menjač dostupan isključivo na modelima Skyactiv-G 2.0 RF Special Edition.

Privlačnost nagrađivane Mazde MX-5 nastavlja da raste i danas nakon više od tri decenije i 1,1 milion prodatih automobila. S dobrim razlogom: legendarni roadster koji je osvojio nagradu Svetski automobil za dizajn godine razvijao se tokom godina u energičnom stilu, ali je uvek ostao veran Jinba Ittai etosu koji vozača i automobil stavlja u savršen sklad.

Izvor: Autoportal.hr

Foto: Mazdačitanja : 766Komentari