home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Caterham Super Seven

Caterham Super Seven 600 i Super Seven 2000 su lansirani na evropsko tržište. Oba automobila su predstavljena na Retromobile Showu u Parizu.

U osnovi ponude se nalazi Super Seven 600. Pokreće ga Suzukijev motor od 660 kubika s turbom koji ima 84 KS. Ova varijanta je povezana s modelom Seven 170 i deli isti dizajn šasije s osovinom. Caterham opisuje Super Seven 600 kao "automobil za one koji žele da uživaju u ležernoj nedeljnoj vožnji s vetrom u kosi, ali su manje fokusirani na performanse".

Caterham Super Seven

Za poređenje, Super Seven 2000 pokreće 2,0 litarski Duratec četvorocilindrični motor sa 170 KS. Podloga ovog modela je ista kao i kod drugih Caterhamovih modela. Super Seven 2000 može da bude opremljen paketom sportskog oslanjanja koji uključuje zadnji stabilizator, podesive platforme i prednje ventilisane kočione diskove s četvoroklipnim čeljustima. I 600 i 2000 mogu da budu opremljeni diferencijalom s ograničenim proklizavanjem, navodi Jutarnji.hr.

Dva modela spolja izgledaju veoma slično i uključuju crni kožni Moto-Lita upravljač, zadnju ploču obloženu tepihom, polirani izduvni sistem i LED zadnja svetla. Takođe imaju 14-inčne točkove, iako se njihov dizajn razlikuje.

Caterham Super Seven

Dostupni su u poznatim Caterham bojama - Gravity Black, Exocet Red, Vintage Green i Firecracker Yellow, kao i četiri nove boje nazvane Bourbon, Ashdown Green, Windsor Blue i Fawn.

Kupci takođe mogu da prilagode unutrašnjost svog Caterham Super Seven i odaberu boje za tepih, kontrolnu ploču, kožna sedišta i menjač. Među dostupnim bojama su Deep Red, Cream, Birch White, Burgundy, Ginger, Admirability Blue i Biscuit Beige.

Super Seven 600 dolazi samo u standardnoj šasiji, dok se Super Seven 2000 nudi u standardnim i velikim veličinama šasije. Evropska cena za Super Seven 600 počinje od 36.895 evra, dok je snažniji model dostupan od 51.195 evra.

Izvor: Jutarnji.hr

Foto: Arhiva Autoblog.rs / Caterhamčitanja : 320Komentari