home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Test „Novosti“: na našem skeneru nova „tojota jaris 1.3 dual VVT“. S početnom cenom od 9.640 evra i bogatom opremom, ovaj automobil brine konkurenciju

„Tojota jaris“ je kompaktan i, kažu Japanci, „genijalan gradski automobil“. Elegantan i agilan, „jaris“ ima prostranu i udobnu kabinu, s tehnologijom koja je jednostavna za korišćenje. To uključuje kameru za vožnju unazad i „Toyota Touch & Go“, novi sistem sa ekranom osetljivim na dodir, navigacijom, aplikacijama i lakim pristupom internetu.

Na našem testu imali smo verziju sa benzinskim motorom „1.3 dual VVT“ koji razvija 100 KS i koji je uparen sa šestostepenim manuelnim menjačem. Zahvaljujući dimenzijama, agilnom motoru (125 Nm obrtnog momenta), preciznom menjaču i izuzetnom upravljaču, nova generacija „jarisa“ pokazuje da je „skrojena za grad“.

Iako tek nešto duža od 3,8 metara, ova „tojota“ je, uostalom kao i svi drugi modeli ovog japanskog giganta, napravljena tako da je pravo uživanje biti u kabini. Bez obzira na to da li ste na mestu vozača, suvozača ili na zadnjoj klupi, Japanci su se postarali da imate dovoljno mesta i da su vam sve „džidža-bidže“ moderne tehnologije tu, nadohvat ruke.

Kompletan članak na sajtu Novosti.rsčitanja : 595Komentari