home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Preuzeto sa: BrzaBrzina.com

Na ovogodišnjem SEMA sajmu tjunerskih automobila u Las Vegasu mogli smo da vidimo veliki broj modifikovanih Ford Mustanga, ali model koji je privukao najveću pažnju nosi King Cobra oznaku.

Za one koji poznaju istoriju Mustanga, ova oznaka svakako nije nepoznata. Još 1978. godine Ford je ponudio limitiranu ponudu tadašnjeg Mustanga II, kao poslednje zbogom jedne popularne generacije pre nego što je potpuno novi 1979 Fox model debitovao. King Cobra je tada pružala punu opremu sa velikim grafikama zmije (u stilu Pontiac Trans Am-a) i 5.0L V8 motor, a "zahvaljujući" visokoj ceni je proizvedeno 4,313 primeraka. Ford je nedavno predstavio potpuno novi 2015 Mustang, pa je samim tim krenula i serija modifikovanja. Nedavno predstavljanje Dodge Challengera sa novim Hellcat motorom od čak 707KS je zateklo Ford na spavanju, ali se američki gigant brzo vratio u velikom stilu. Nova King Cobra kombinuje gotovo sve ono šta je dostupno u Ford Racing katalogu, a sve je počelo od serijskog Mustanga GT sa atmosferskim 5.0L V8 motorom od 435KS. Na njega je prvo dodat kompresor, koji je podigao snagu na 600KS, ali Ford kaže da se u rezervi nalazi dodatna snaga po potrebi.

O kojoj je snazi reč zaista ne znamo, a po nekim pričama se nagađa da je u pitanju 107KS - što bi King Cobri dalo identičnih 707KS kao i Challenger Hellcatu. Na automobil je zatim dodat "Drag Pack", a tu je i "Handling Pack" za sve one koji vole da voze svoje automobile na stazama. Ova poslednja opcija podrazumeva spušteno ogibljenje i jače kočnice, čime bi i mnogi legendarni sportski automobili pozavideli Mustangu. U vrhu ponude se nalazi "Super Pack", koji pruža pomenuti kompresor urađen u zajedničkom poslu između Ford Racinga i Roush Performancea. Zanimljivo je da i pored svih modifikacija King Cobra zadržava fabričku garanciju, ali samo pod uslovom da su sve modifikacije urađene u zvaničnom Fordovom salonu.

Po zvaničnim podacima, King Cobra je u stanju da pređe četvrtinu milje za ispod deset sekundi, što su identična vremena kao Ferrari LaFerrari, McLaren P1 i ostali superautomobili. King Cobra paket je za sada dostupan samo kao posebna instalacija preko Ford Racing salona, a da li će Ford da ponudi i serijski model ostaje nam da vidimo.

Autor: Talladega

Slike: Fordčitanja : 1240Komentari

Fiskerov Mustang je zakon za ovaj kič.

Autor Nitro 01 Dec 2014, 00:19