home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Test "Novosti": "sitroen C3" - pravo osveženje na tržištu. U pitanju je automobil koji svojom originalnošću i prepoznatljivim šarmom osvaja na prvi pogled. Proizvođači ističu čak osam njegovih aduta

Francuska kompanija "Sitroen" je ponovo napravila automobil koji svojom originalnošću i prepoznatljivim šarmom osvaja na prvi pogled.

Novi "sitroen C3" predstavlja veliko osveženje na tržištu u ovom segmentu. Francuzi navode da ima čak osam aduta sa kojima će osvajati srca kupaca.

To su prepoznatljivi "er-bampovi" već viđeni na modelu "kaktus" na bokovima vozila, koji sem zaštitne funkcije igraju i veliku estetsku ulogu. Zatim tu je dvobojna karoserija a zanimljivo je da je "Sitroen" ponudio ukupno 36 kombinacija boja! Dakle, kupac može da personalizuje svoj automobil kako god želi, a u tome mu pomaže i sledeći adut - čak četiri unutrašnja uređenja!

Ako vam i to nije dosta, Francuzi izvlače još jednog "keca iz rukava" - panoramski stakleni krov!

Savremeni automobili se ne mogu ni zamisliti bez "konekcije". "Sitroen C3" je opremljen "konekt NAV" sistemom koji je povezan na internet, ima veliki tač-skrin ekran i mogućnost glasovnog prepoznavanja komandi. U sklopu sistema je i nova "caka" - kamera "ful HD" rezolucije sa velikim uglom od 120 stepeni, internom memorijom od 16 GB a ima i GPS! Automobil je opremljen i brojnim sistemima za pomoć vozaču od sistema za upozorenje o neželjenom napuštanju kolovozne trake, sistema za nadzor mrtvog ugla, prepoznavanja saobraćajnih znakova sa ograničenjem brzine, do pomoći pri kretanju na uzbrdici, kamere za vožnju unazad...

Na našem testu imali smo verziju sa dizel motorom "blue HDI" od 1,6 litara i 75 KS, opremljenu start-stop sistemom. Prema fabričkim podacima, ovaj motor je u proseku trošio 3,5 litara na 100 pređenih kilometara. Na otvorenom putu potrošnja se kreće oko 3,1 a u gradu oko 4,2 litra na 100 pređenih kilometara!

U ponudi su još i snažniji dizelaš 1,6 litarski "blu HDI" sa 100 KS i dva benzinca od 1,2 litra "pjur-tek" sa 82 i 110 KS.

Početna cena "sitroena C3" sa benzinskim motorom od 82 KS je 9.890 evra.

Preuzeto sa: Novosti.rsčitanja : 1579Komentari

@J4ZZER,
Potpuno su nevidljive felne a druga mana, po meni, jeste da svaki put isticu gume kada nisu namazane onim sjajem posle pranja. Dakle, odaju da nisi bio u perionici skoro :D
Najbolji primer detalja je upravo ova slika enterijera gde hrom detalji ubijaju crnilo i isticu svaki deo komandne table. Enterijer je zaista za deset, bar stilski.
I svidja mi se sto je ekran navigacije tu gde jeste.

Autor Uros Cuore Sportivo 04 Feb 2017, 18:36

Devetu osobenost koja istice, generalno Citroen, nisu naveli:

... a to je sposobnost i moc samorecikliranja koja vec nakon godinu dana koriscenja dolazi do punog izrazaja.

Autor vojvoda 05 Feb 2017, 08:33