home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Marko Simončeli će i naredne godine voziti za Gresini koji će i u 2012. imati na raspolaganju Hondu sa fabričkim specifikacijama.

Marko je zajedno sa Faustom Gresinijem ušao u takmičenje sa 250cc u 2010. godini, a ove godine je dobio priliku da vozi najjaču klasu i to sa motorom koji je potpuno isti kao i fabrički. "Činjenica da ću i naredne godine braniti boje San Carlo Honda Gresini tima mi jako laska i prija" rekao je Simončeli.

"Drago mi je i što smo uspeli da zadržimo sjajne odnose sa Hondom koja nam daje motor koji je potpuno isti kao i njihov, kao i tehničku podršku za mnoge stvari. To mi daje novu motivaciju i siguran sam da ću biti u prilici da pokažem da sam među najboljima u MOTO GP šampionatu. Naredna sezona će biti izuzetno važna za mene i želim da dam sve od sebe kako bih pokazao ljudima koji veruju u mene šta mogu i gde mi je mesto. Verujem u ovaj projekat mnogo i verujem da će naredna sezona biti sjajna."

Simončeli je imao svetlih trenutaka ove sezone, osvojio je pol pozicije na Katalunji i Asenu a na još nekoliko trka je bio u prvom startnom redu. Njegov glavni problm je bilo materijalizovanje njegove dobre vožnje jer je izazvao nekoliko incidenata i iznervirao mnoge svoje oponente zbog neobuzdane vožnje. Dvadeset četvorogodišnji Simončeli je na stazi Brno napokon uspeo da se popne na podijum i razbije lošu karmu koja ga je pratila. Gresini kaže da je oduševljen što će i sledeće sezone biti sa Simončelijem i Hondom zajedno.

"Marko ima sjajne kvalitete i kao čovek i kao vozač, i to nas je najviše navelo na to da produžimo ugovor" rekao je Gresini.

Simončeli je trenutno osmi u generalnom plasmanu a pred vozačima su još četiri trke.

Preuzeto sa : Supersport.rsčitanja : 985Komentari

ladno ajs nigrutin

Autor aaAAaaa 28 Sep 2011, 23:16

Jedva čekam sledeću sezonu. Voleo bih da Mark Markez predje u GP. Kao i Crazy Joe,ali videćemo. U svakom slučaju,Markez uzima šampionat,kao i Stoner u GP-u.

Autor PITBULL™ 29 Sep 2011, 00:25