home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Ford će da šteluje

1 Okt 2011 - 18:56 Sport Link

Mora Hirvonen ispred Latvale  

Reli tim Ford je priznao da će koristiti timske naredbe, kako bi Miko Hirvonen imao bolji plasman od Jari Mati Latvale na kraju relija Francuske, kako bi bili sigurni da će Hirvonen nastaviti borbu za titulu šampiona.

Otkako se sedmostruki šampion sveta, Sebastijan Leb povukao sa relija zbog problema sa motorom, Hirvonen je došao u situaciju da se bori za titulu, pošto do kraja sezone ostaju samo dva relija, jedan u Španiji a drugi u Velsu. Hirvonen do sada ima dve pobede, prvu na prvom reliju sezone u Švedskoj i poslednju na reliju Australije. 

Razlika pre relija Francuske je iznosila 15 bodova u korist Leba, ali situacija se posle svega zakuvava. Ipak, posle šesnaest odvozanih deonica od  23 koliko će ukupno biti voženo, u vođstvu je Sebastijan Ožije sa Citroenom ispred Danija Sorda koji sjajno cepa Minija i Pitera Solberga koji fura svoje privatno prevozno sredstvo marke Citroen, dok su Latvala i Hirvonen tek na četvrtoj i petoj poziciji sa pristojnim zaostacima koje će biti teško nadoknaditi poslednjeg dana.

Preuzeto sa : Supersport.rsčitanja : 969Komentari