home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

F1: Reno u mraku

2 Nov 2011 - 21:29 Sport Link

Kada je Kubica u pitanju

Reno ostaje u mraku kada je u pitanju povratak Roberta Kubice u tim jer se još uvek čekaju vesti od njega i ne zna se da li će poljak biti u stanju ponovo da sedne u bolid.

Šefovi tima, a i vlasnik Erik Bulije, planiraju da probaju i Romaina Grosjeana u petak pred trku u Abu Dabiju i Brazilu kako bi videli da nije možda on pravi čovek za njihov tim za narednu sezonu.

„Moramo da pristupimo različitim opcijama iako još uvek čekamo Roberta da nam kaže hoće li biti u stanju da se vrati na stazu ili ne. Poslednja informacija koju sam imao je da ćemo morati da sednemo svi zajedno i prodiskutujemo kako ćemo da vratimo Kubicu u tim. Mislim da on neće biti u stanju da nam garantuje ništa narednih dana, ali već narednih nedelja, možda hoće. Moram da budem siguran da ćemo zajedno raditi na njegovom povratku, ali takođe moram i da se osiguram iako mi to ne bi bilo mnogo drago i da nađem nekoga ko bi mu bio dostojna zamena.“

Iako Bulije kaže da Kubicin menadžment ostaje ubeđen da će se ponovo takmičiti u F1, neće biti donošena nikakva finalna odluka dok on ne prođe testove.

„Sve smo spremili. Bolidi iz 2009-te su u garaži, spremni da upale. Mi smo za njega sve spremili, sad samo čekamo da on nama kaže da je spreman. Znam da su oni ubeđeni da će se Kubica vratiti i to me raduje jer sam ja prvi koji želi da se Robert vrati na stazu, ali to niko ne zna dok se ne desi. Niko od nas još nije video nikakav medicinski izveštaj i niko ga još nije video kako vozi kola a još manje na stazi. Dok se sve to ne desi, nemamo nikakvu potvrdu, tako da moramo da držimo i otvorenu opciju da se neće vratiti na stazu. Ja sam u stalnom kontaktu sa njegovim menadžerom, ali dok ne bude provozao bolid, nećemo znati...“

Preuzeto sa : Supersport.rs


čitanja : 704Komentari

bilo bi mi jako drago da bude opet onaj stari!

Autor Profa 02 Nov 2011, 23:15