home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Stoner preti odlaskom

8 Nov 2011 - 16:18 Sport Link

Iz Moto GP šampionata 

Krunisani šampion sezone 2011 Moto GP takmičenja, Kejsi Stoner, upozorio je da gubi interes za ostankom u takmičenju ukoliko se pravila nagnu ka tome da se malo šta može menjati u odnosu na fabričke specifikacije motora. Promoter takmičenja, Dorna, gura opciju da svi budu manje više jednaki a sledeće sezone bi trebalo nekoliko novih timova da uđe u takmičenje.

Sve ovo bi dovelo do promene kompletnog takmičenja a Stoner misli da bi to bio pogrešan izbor za budućnost MOTO GP šampionata.

"Mislim da bi ubijanjem prototipova kakve imamo sada bilo jednako tome da uzmemo i da vozimo turing automobile. Ne bi bilo tu neke razlike, tako da me ne bi nešto posebno ni zanimalo da se takmičim u takvom sistemu. Nije mi ista draž da osvajam poene ako uzmem strit bajk, promenim malo šasiju, malo ogibljenje i to je to, imaš kompetitivan bajk.

Ova pravila koja su sada na snazi važe već dugo. Bllo je nekoliko promena koje se tiču budžeta, koje su definitivno naterale timove da uzmu više ljudi kako bajkovi bili dobri i radili. Definitivno je drugačije od vremena kada su se vozili motori od 500 kubika. Ako se bude išlo ka najavljenim promenama (da motori budu više bazirani na fabričkim motorima) onda će to biti definitivno razočarenje za mene i nisam siguran da li želim da budem deo svega toga."

Vozač Jamahe, Ben Spiz je takođe podržao svog kolegu, iako je svestan da bi svetska kriza mogla da poremeti budžete i u MOTO GP šampionatu.

"Način na koji se kreće globalna ekonomija... nadam se da ću još uvek imati posao u 2013. godini. Nisam uopšte zabrinut zbog promena koje najavljuju ali mi se nimalo ne sviđaju i nisam njihov fan."

Preuzeto sa : Supersport.rsčitanja : 688Komentari

Koja je svrha onda Moto GP-a?
Nema napretka onda ili bi ga bilo u jako maloj meri.
Trkački modeli i služe za razvoj,pa se sa njih tehnologija prebacuje na serisjke modele.

Autor PITBULL™ 09 Nov 2011, 00:20