home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Kada je u pitanju borba za titulu šampiona na kružnim stazama u bilo kojoj do raspisanih klasa u oba Saveza, stiče se utisak da su sva sredstva dozvoljena, a da li su po Pravilniku, ostaje da se vidi. Posle silnih prigovora uloženih na nesportsku vožnju i tehničku ispravnost odmah posle trka, imena novih šampiona biće poznata posle odluka disciplinskog sudije.

Minulog vikenda na uličnoj stazi oko Šumadija sajma u Kragujevcu održan je dupli takmičarski program koji je bodovan za Sportski auto karting savez Srbije i Srpski automobilski savez. Bez obzir na pripadnost „taboru”(čitaj Savezu), konkretno u divizijama gde se vozi jugo 55, klasa Hibrid ili mali N, sve je prštalo od sudaranja, okretanja, izletanje, pa čak i letenja sa više desetina okretanja u vazduhu. Na svu sreću ni jedan od vozača nema teže telesne povrede, ali zato auto limari zadovoljno trljaju ruku.

                                          foto: Petar Pešterac

ASK Kragujevac klub organizator učinio je sve što je u njegovoj moći da spreči pomenute incidente, a išao je dotle da je na trenutke prekidao trku kada su stvari izmicale kontroli. Što se tiče publike koje je bilo u nezavidno malom broju, mišljenja su oprečna.

Oni koji vole fer plej trkanje, mogli su da uživaju do određene granice, a oni ekstremni koji ako ne vide izletanje i prevrtanje na krov, kao da nisu bili na trci, imali su vikend za nezaborav.

Preuzeto sa: Plumrace.com

* prevrtanje na 4:40čitanja : 1795Komentari