home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Predsednik Moto saveza Srbije Božidar Mihajlović rekao je da će naša država uskoro izgraditi stazu za moto trke koja će moći da organizuje svetski i evropski šampionat. Trenutni kandidati za njenu lokaciju su opštine Bela Crkva i Loznica, dok se čeka ponuda Beograda.

„Tokom 35 godina mog aktivnog bavljenja moto sportom, svaki dan razmišljam o tome da Srbija ima stazu. Imamo ljude koji učestvuju na svetskom i azijskom prvenstvu, naša himna svira širom planete, a mi nemamo ni ono osnovno. To je staza koja će biti korišćena za učenje mladih, treninge, ali i organizaciju trka. Srećan sam što je prvi put to podignuto na jedan ozbiljniji nivo i da ćemo uz pomoć države imati konačno imati stazu, kao što je imaju svi u regionu”, rekao je Mihajlović na prezentaciji MSS na Beogradskom sajmu.

Izgradnja staze bi u prvoj fazi trebala da košta oko tri miliona evra. Ona će se naći na prostoru od 60 do 90 hektara i neće služiti samo za moto trke, već će i drugi sportovi moći da je koriste. Zato je važna saradnja sa Auto moto savezom Srbije, o čemu je pričao i njegov generalni sekretar Predrag Đurđev.

„Auto moto savez će uvek stati uz ovakvu inicijativu. Setimo se starih dana, kada je u Jugoslaviji postojala prelepa staza Grobnik. Nadam se da će i Srbija imati tako nešto, da će ta staza postati brend i da će nove generacije imati svog šampiona”, poželeo je Đurđev.

Ovaj projekat je dobio podršku i svetske i evropske motociklističke federacije, a njegova svrha biće pravljenje mesta gde će srpski mladi takmičari učiti i trenirati. Konačan cilj je da se u Srbiji jednog dana organizuje Moto GP šampionat.

Prezentaciji MSS je prisustvovao predsednik Federacije međunarodnog motociklizma Volfgang Srb, koji je tom prilikom rekao da Srbija zaslužuje stazu.

„Ne moram da vam naglasim koliko je bitno za državu i vozače da se staza izgradi. Nadam se da će se projekat završiti što je brže moguće da bi ovde mogao da se organizuje i evropski šampionat”, kazao je Srb.

Izvor: Sport.blic.rsčitanja : 921Komentari

Bilo bi lepo.
Ali za takvu stazu treba mnogo vise a nema ko da izbroji.

Autor Pit 29 Nov 2014, 00:39

Samo da ne naprave kao stazu NAVAK da se nista ne vidi. Treba napraviti da gledaoci imaju sta da vide a ne samo kad kraj njih vozaci, takmicari prodju. Nesto da je bar nalik Miseluku u Novom Sadu.

Autor Velja Irig 29 Nov 2014, 19:51