home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Možda odlazak drugo- ili bolje rečeno trećerazrednog tima iz Formule 1 nije nešto na šta bi trebalo obratiti pažnju, jer ti timovi uglavnom ne učestvuju u osvajanju bodova niti se bore za vrh poretka.

Međutim, Formula 1, kao ni automobilizam uopšte, nisu samo dve ili tri ekipe iz samog vrha, već i niz manjih timova, koji uz drastično manje budžete nastoje da prežive i da se takmiče. Doduše, Formula 1 danas nije šampionat u kome bi mali timovi, bez novca, tražili svoje mesto pod suncem. Marussia i njoj slične ekipe, poput Caterhama, gotovo da su unapred osuđeni na propast, posebno ako u sezoni ne obezbede bodove, a time i preko potrebne milione u raspodeli TV zarade nakon sezone.

Osećali vi i mi nešto prema Marussiji ili ne, verujemo da ćete se složiti sa nama u oceni da je pogled na fotografije Marussijinih pogona u stvari žalosno svedočanstvo truda i zalaganja stručnih timova, koji nikada nisu dobili valjano zadovoljenje u obliku rezultata. Tim Marussije, tačnije njihova imovina, uskoro će se naći na aukciji, na kojoj se prodaje baš sve, od kombinezona i delova do servera, radionica, kamiona, ureda, šasija, a posebno zanimljiv je bolid za sledeću godinu, na kome je Marussija radila pre nego su finansije potpuno presušile.

Više detalja o aukciji možete pronaći OVDE.

Izvor: Autosport.hrčitanja : 725Komentari