home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Kako prenosi Sport klub, nakon trke i izrečene kazne Rosiju, Mark Markez oglasio se povodom incidenta. U nastavku je deo njegove zvanične izjave.

„Za mene je veoma jednostavno da objasnim šta se dogodilo. Mogli ste i sami da vidite iz mnogo uglova, sa snimka kamere, sa snimka iz helikoptera... Obilazili smo jedan drugog nekoliko krugova. Imao sam osećaj da sam brži i da mogu da ga preteknem. Onda je na izlazu iz četrnaestekrivine on mnogo usporio, video sam da me gleda. U tom trenutku nisam imao šta drugo da uradim. Tada sam osetio da me odguruje nogom u predelu ruke i grudi. Ispao sam sa staze i to je to. Srećom, dobro sam i to je najvažnije. Ali, tokom karijere sam imao mnogo situacija, mnogo borbi, ali nikada nisam osetio i doživeo ovo – da me drugi vozač izgura sa staze nogom. Na kraju, nisam osvojio poene u trci a to nije bio moj cilj. Cilj mi je bio da poslednje dve trke završim na podijumu, ali završilo se ovako.

Ne želim da komentarišem ništa više. Nije na meni da donosim odluku, o tome će odlučiti organizacija. Što se mene tiče, nisam završio trku i nisam osvojio poene, a Valentino će u Valensiji startovati poslednji, ali ono što osećam je da ovaj incident na trci nije običan incident na trci.

Dozvoljeno je u trci imati okršaje jedan na jedan. Ponekada dolazi i do manjih kontakata, ali nikada ovako. Do tog trenutka nismo imali nijedan kontakt. Preticao sam ga nekoliko puta, ali svaki put sam bio u dobrom položaju, ali ne znam kako neko pomisli da može da odgurne drugog igrača nogom. Jeste da sam jako mlad, ali ovo nikada nisam video i zato sam veoma razočaran.“

Kao što je jasno Markezu, tako je jasno i Rosiju. On je ponovio optužbe na Markezov račun izrečene nakon trke u Australiji, ali i ostao uporan u tome da nije želeo da se Markez slupa, ali da je morao nekako da reaguje na njegovo ponašanje.

„Markez zna da to nije istina. Veoma se jasno vidi na snimcima, posebno iz helikoptera, da ja nisam želeo da ga oborim sa motora. Samo sam želeo da ga usporim, da izgubi vreme i da mora da promeni putanju jer je ovoga puta još više nego u Australiji igrao svoju prljavu igru na stazi. Ušao sam široko u krivinu i usporio sam. Hteo sam čak i da stanem ako bude trebalo i pogledao sam ga i hteo sam da mu kažem – šta do ..... radiš? Šta se koji ..... radiš? Nakon toga smo se dodirnuli. Dotakao me je podlakticom po nozi a meni je noga spala sa papučice. Na snimku iz helikoptera se jasno vidi da kada se to desilo, kada mi je noga skliznula, da je Markez već bio van staze i da nisam želeo da ga oborim. Takođe, ukoliko šutnete Moto GP motor, on ne pada, ne možete tako težak motor oboriti tako što ćete ga šutnuti. Nažalost, došlo je do kontakta. Osetio sam njegovo telo na nozi i tada mi je noga samo skliznula i to je jednostavno to.

Mislim da kazna koju sam dobio nije fer, jer je na ovaj način Markez dobio ono što je želeo, izgubio sam titulu, posebno mislim da nije u redu da budem kažnjen jer nisam želeo da ga oborim, znate, samo sam reagovao na njegovo ponašanje. Znate, možete da se ne pojavite na konferenciji za štampu i da ne kažete ništa, ali sve to nije fer. Ja sam samo želeo da se borim za titulu sa Horheom i nadao sam se da će bolji da pobedi, ali ovo nisam želeo.“

Kako stvari izgledaju iz našeg ugla, odnosno iz ugla Srđana Ercega pogledajte u videu koji je samo najava opširnije i ozbiljnije analize u kojoj će svoje viđenje kompletne situacije podeliti Srđan Erceg i Aleksandar Džankić.

Izvor: Sportklub.rsčitanja : 1120Komentari

Koji lazljivac mali, strasno, ko da nema snimaka.
Rosi u pravu potpuno.
Rosi pokazao da je bolji vozac, covek, sportista, velikan, za razliku od ovih bednih gmizavaca.
Rosi nije hteo da ga obori, Markez je lego na Rosija umesto da ide pravo.
Rosi treba da bojkotuje Valensiju, ukoliko ne ukinu kaznu a nece.
Jer prljavci sabotiraju Rosija, umesto da kazne Markeza za namestanje, sto bi valjda trebalo da bude najstrože sankcionisano u sportu, oni kazne Rosija a Lorenco moze da obilazi pod zutom zastavom.
Sramota, dno dna, španske ciganšture.
Ovi komentatori ne smeju nista da kazu.
Pa kako sme njega Markez da dodiruje ?!
Rosiju je spala noga sa drzaca i vracao je.
Ko jos veruje da mozes bocno sa trkalice u krivini da oboris motor u ovoj situaciji ?
Rosi bojkot, gasi prevarante !

Autor MB 27 Okt 2015, 02:21