home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Finalni vikend šampionata Srbije na kružnim stazama koji se održava na Beranovcu kod Kraljeva obeležili su vrhunski dueli u klasama mali N i Hibrid, dok je treću diviziju koju su sačinjavale tri klase, krasio restart. Tokom kvalifikacionih treninga po klasama Darko Božilović je postavio novi rekord staze u SP klasi u vremenu 2:04.184.

Čast da otvore takmičarski dan pripala je najmlađima u klasi mali N, gde je domaći takmičar Jovan Lazarević slavio ispred Đorđa Ristića. U Hibridu je bilo još napetije i neizvesnije, jer su se tokom deset krugova koliko je trajala trka, po nekoliko puta smenjivali na vodećoj poziciji. Na kraju najbrži je bio Dušan Nastasijevič.

U klasi 3 najbrži je bio Radmilo Vojnović, dok je u „četvorci“ slavio Dejan Ilić Dženinks. U SP klasi prvo mesto osvojio je Dragan Stojković, dok je za njim kroz cilj prošao Mirko Milovanović. Valja naglasiti da je u prvom krugu sa staze izleteo Miodrag Marinković, onda je na delove na stazi naleteo Aleksa Radojković, isekao pneumatik, izgubio upravljivost automobila i završio u bankini. Tokom pomenutih dva kruga zbog premora materijala Božilović je ostao bez klipnjače i otišao u boks.

Start druge trke u nedelju 1. novembra biće u 13 časova.

Aleksa Radojković

REZULTATI

Klasa 1: 1. J. Lazarević, 2. Đ. Ristić, 3. P. Jovanović

Klasa 2: 1. D. Nastasijević, 2. Č. Tošić, 3. M. Pavlićević

Klasa 3: 1. R. Vojnović, 2. P. Matović, 3. P. Miloradović

Klasa 4: 1. D. Ilić, 2. S. Toroman, 3. M. Zahirović

Klasa 9: 1. D. Stojković, 2. M. Milovanović, 3. N. Milovanović

Izvor: Plumrace.comčitanja : 894Komentari