home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

U kalendar Britanskog turing šampionata 2018. biće uključena i posebna trka od šezdeset milja, kojom će najvažnije automobilističko takmičenje na Ostrvu proslaviti šest decenija postojanja.

Treća trka na Snetertonu, na kalendaru 29. jula 2018, voziće se na produženu distancu. Automobili će startovati bez balasta, a za plasman će biti dodeljivana dvostruka kvota bodova.

Za tu trku, nazvanu “dijamantskom duplom”, jer podrazumeva približno dvostruko veću kilometražu od standardne, biće održane posebne kvalifikacije u subotu, 28. jula. I na njima će svi automobili voziti bez hendikep težina.

BTCC sezona 2018. inače će se sastojati od standardnih 30 sprintova tokom 10 takmičarskih vikenda, pri čemu će sve osim navedene biti vožene u regularnom formatu koji je na snazi u prvenstvu.

Sneterton je bio domaćin BTCC noćnih trka u devedesetim i prvoj deceniji ovog veka.

“Drago nam je što možemo da potvrdimo ovu posebnu, produženu trku, koja je deo proslave dijamantskog BTCC jubileja. Osim toga, tokom 2018. ćemo organizovati brojne dodatne aktivnosti kojima ćemo proslaviti našu šezdesetogodišnjicu, a njih ćemo otkrivati u idućih nekoliko meseci”, kazao je Alan Gau, BTCC direktor i predsednik FIA turing komisije.

“Verujemo da će ta trka od 60 milja, što je otprilike dvostruka distanca normalnog BTCC sprinta, dodati novi sportski zaplet sezoni za koju verujemo da će biti fantastična i da će se pamtiti.”

“Siguran sam da će naši verni timovi, vozači, promoteri, zvaničnici, sponzori, partneri, sudije i, naravno, navijači, dati svoj doprinos ovom događaju i Sneterton 2018. učiniti trkom koja se ne propušta.”

Izvor: Serbiaring.comčitanja : 234Komentari