home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Jaguar F-Type SVR GT4

Kompanija Jaguar je predstavila svoj prvi GT trkački automobil u poslednjih 50 godina, koji je rezultat tajnog jednogodišnjeg razvojnog programa. Radi se o modelu F-Type SVR GT4, koji će se takmičiti u britanskom GT šampionatu predstavljajući Invictus Games.

Osnivač Invictus Gamesa James Holder je naručio dva automobila, koji će postati prvi primerci Jaguarovog novog trkačkog programa za kupce.

Jaguar F-Type SVR GT4

Kao i svi ostali GT4 automobili, F-Type SVR GT4 je uglavnom baziran na produkcijskom modelu. Šasija i karoserija dolaze s iste proizvodne trake kao i model legalan za drunsku vožnju, a ispod haube je isti V8 motor sa kompresorom, ali koji umesto 566KS razvija između 400 i 500KS zbog pravila namenjenih ujednačenim performansama između konkurenata.

Jaguar F-Type SVR GT4

Poređenja radi, McLarenov uspešni predstavnik u GT4 seriji, model 570S GT4, ima oko 420KS, dok standardni model razvija 570KS.

Težina je smanjenja uklanjanjem nepotrebnih komponenti, sedišta za suvozača i određenih delova u unutrašnjosti. Automobil je dobio Alcon diskove, a standardna karoserija mala krilca od ugljeničnih vlakana naprijed, kao i spojler postavljen pozadi. Oslanjanje je takođe nešto drugačije.

Cena automobila iznosi 218.000 dolara.

Izvor: Klix.ba / Motor1čitanja : 303Komentari